Janusz626 napisał(a):ewentualnie jakis CHIP jak u Rikiego (pozdrowka dla Ciebie)
aaa wzajemnie

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
Janusz626 napisał(a):ewentualnie jakis CHIP jak u Rikiego (pozdrowka dla Ciebie)
Janusz626 napisał(a):Jezdzimy sobie klekotem i po czasie przydaloby sie kilka kucy wiecej albo po czasie cos zamula nie wkreca sie, kopci... itd.
Ja swoja 626 DiTD zrobilem 100kkm i nigdy nie narzekalem na osiagi, owszem jak jezdzilem duuuzo po miescie to po czasie podkopcywal sobie, troszke slabl.
Jedyna rada i owocna, to przejazdzka po trasie nie wspominajac paliwa od "rolnika".
Wyjechac na trase niech sie przegoni cala sadza, kat niech sie czerwony zrobi wypali co ma wypalic, doloty sie przeczyszcza z nagarow itd.
Nawet w instrukcji jest wzmianka ze jazda w "emerytstyle" nie jest wskazana, pomijajac instrukcje ale na zdrowy rozsadek-wolna jazda zabila...silnik TDI czy JTD czy nasze DiTD. znajomek mial 323F DiTD 2001 (ze zmienna geometria turbiny) na TAXI... hehe sprzedal za grosze bo juz nie mogla jezdzic kupil sasiad z osiedla,, przegonil silnik odmulil sie, podjechal do taksiarza i pokazal jak sie pali gumy zdziwiony wsiadl do merola starego wolnossacego i trzasnal drzwiami ze zdziwienia
Riki napisał(a):tyle razy tamtędy przejeżdżam i zawsze daleko
xANDy napisał(a):jesteś moim uczniem albo podsłuchujesz moje myśli....?
freshbratek napisał(a):a możecie podać jak dobrze przegazować w trasie mazde
freshbratek napisał(a):czyli lepiej jechać na 4 biegu powiedzmy 3,5-4 tys obr, czy na 5 biegu 2,5-3,0 tys obr
malkolm napisał(a):ja czasami staram się wrzucić 4 bieg i kilka kilometrów przegonić ją na dość wysokich obrotach, powiedzmy z prędkością 120 km/h
Janusz626 napisał(a):i nawet nie zadzwoniles
Janusz626 napisał(a):kulasz sie jak sierota bo na obrotomierzu juz wskoczylo 2000 obr/min i wrzucasz nastepny bieg-porazka.
PawHub napisał(a):wina układu dolotowego?
Riki napisał(a):prawdopodobnie nie zamykał się przedtem do końca
nightcomer napisał(a):Riki napisał(a):prawdopodobnie nie zamykał się przedtem do końca
dotyczy wastegate
moim zdaniem sie mylisz, mechanika dzialania tego silownika sprawia raczej, ze moze on stanac w wyniku awarii w pozycji zamknietej.
tylko.
niepotrzebnie sie nameczylem sprawdzajac to.
przy okazji – gdyby ktos w takim jak moj samochodzie zechcial sie zabrac na wyjmowanie wiatraka to niech sobie zarezerwuje pare godzin na demontaz roznych elementow podszybia, wycieraczek itd. to mile i rozwijajace umyslowo zajecie. potem juz tylko pozostaje odkrecic nieodkrecalne sruby oslony termicznej sprezarki i mozna zacząc sympatyczną czynnosć demontazu całego smigla.
powodzenia.
riki to bardzo inteligentny ziomuś i doceniam wszystko co napisał. jednak wastegate nie moze stanac polotwarty. takie jest moje zdanie.rozo napisał(a):Zobacz poczatek tego watku, tam Riki opisuje jak bylo u niego.
yyy? czysci sie chyba IC? sprezarki nie wyjme, bo raz – nie mam czterocyfrowej kwoty na regeneracje a dwa – wyjąć chyba sie nie da domowym sposobem. chociazby dlatego, ze rura gumowa ma twardosc i kruchosc szkla. ewentualnie mozna ja pociac i zalozyc nowa. ale to tylko jeden z problemow. ciekawe jak wam sie to udawalo. jesli ktos rzeczywiscie wyjal sam sprezarke.Wyczysciles turbo od srodka?
rozo napisał(a):prosze o wszystkie zdjecia, ktore masz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości