Dziś przy skręcaniu pompy złamałem jedną z łopatek
Zamówiłem już używaną pompę, która przyjdzie dopiero w poniedziałek, ale w weekend bardzo potrzebuje samochód, dlatego moje pytanie brzmi co się stanie jeżeli użyję pompy bez jednej łopatki??
Pozdrawiam!
Edit:
Nikt jeszcze nie odpowiedział na moje pytanie więc zdam relację. Wczoraj pojeździłem trochę samochodem i nie zauważyłem żadnej różnicy, jeżeli chodzi o brak tej łopatki w vacuum, więc mam nadzieję, że do poniedziałku nic się nie stanie jeżdżąc w ten sposób
Jeżeli chodzi o podłożenie podkładki no to tutaj jest duuuża różnica! Brzęczenie kompletnie ustało!

Zupełnie inny komfort jazdy niż dotychczas, silnik pracuje równiutko, nie wydaje już odgłosów jakby coś się miało rozlecieć przy gwałtownym dodaniu gazu, podkładka zdaje egzamin.

Widzę też, że dużo osób ma problem z tym gdzie ją podłożyć więc ja wyjaśnię: wystarczy odkręcić 3 śruby nasadowym kluczem 12 wąskim z długą przedłużką, poodpinać wężyki od vacuum i po wyjęciu go w ręku będziemy mieli już metalowe sprzęgiełko i to właśnie pod nie dajemy podkłądke. Prosty zabieg a tak wiele zmienia