Witam, jestem nowy na forum,od ponad pół roku jestem posiadaczem mazdy premacy ditd 2004.
Nie wiem czy to jest poważny problem ale na forum nie znalazłem podobnego przypadku-nie włączają się wentylatory w mojej premacy.Temperatura dochodzi do połowy,nigdy nie skoczyła wyżej,nawet na odpalonej klimie nawet nie drgną,klima działa lecz wentylatory nawet nie drgną.Czy miał ktoś taki przypadek?
Wentylator nie działa
Strona 1 z 1
Najpierw bezpieczniki, a potem zobacz czy prad dochodzi do wentylatora, i pamietaj ze jazda na klimie bez wentylatora grozi rozsadzeniem instalacji wiec sie wstrzymaj. W mojej M3 przyczyna był odlutowany przewód przy wentylatorze wiec kable tez sprawdz. Zostaje jeszcze termostat...
ja mam trzeci rok i nigdy mi sie same z siebie nie włączyły
cos te mazdy w sobie mają, ja bym miał problem temp. na max wentylatory nic? a po co szukasz jak Ci temperatura max nie pokazuje?w połowie nigdy Ci sie wentylatory nie włączą bo i po co? jak połowa to około 80 stopni?

puding napisał(a):ja mam trzeci rok i nigdy mi sie same z siebie nie włączyłycos te mazdy w sobie mają, ja bym miał problem temp. na max wentylatory nic? a po co szukasz jak Ci temperatura max nie pokazuje?w połowie nigdy Ci sie wentylatory nie włączą bo i po co? jak połowa to około 80 stopni?
Jeśli włączysz klime to musi chodzić bo inaczej jest coś walnięte. Fakt motoru nawet latem nie zagrzałem tak by mi sie właczył
panowie problem rozwiązany,wentylator nie ma prawa się włączyć gdy temp cieczy nie osiągnie 88 stopni (zmierzone termometrem). włączamy klimę i załącza się jeden z wentylatorów,temat zamknięty,
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 23 lut 2014, 21:00
- Auto: Mazda 323f bj sportive 2001' była Mazda Premacy CP Active RF2A
2004'
Strona 1 z 1