Dane do serwisu klimy
Strona 1 z 1
'Gaz' to nie wszystko, a co z olejem
?
Nie wiem gdzie byles, ale dziwne, ze pyta cie o cos takiego. Wiem ze wlazi 600-650 ml czynnika. Lepiej udaj sie do profesjonalistow od klimy. Ich sprzet bedzie dokladnie wiedzial ile ma byc w danym modelu,maja sprzet, ktory wie ile ma byc w premacy, automatycznie wypompuje stary + olej, sprawdzi szczelnosc, napelni od nowa.
Nie wiem gdzie byles, ale dziwne, ze pyta cie o cos takiego. Wiem ze wlazi 600-650 ml czynnika. Lepiej udaj sie do profesjonalistow od klimy. Ich sprzet bedzie dokladnie wiedzial ile ma byc w danym modelu,maja sprzet, ktory wie ile ma byc w premacy, automatycznie wypompuje stary + olej, sprawdzi szczelnosc, napelni od nowa.
Moja jest trochę starsza ale klimy powinny być takie same. Nie udało mi się znaleźć nigdzie w aucie danych o ilości czynnika, robiłem w serwisie daewoo, gość znalazł dane, że powinnno być 650. Odzyskano 580. A na fakturze mam sprzedaną ilość czynnika 0,20. Tylko nie wiem jakich jednostek. Może kg? Przy cenie jednostkowej 94,25 wyszło 23 zeta + 6,70 za olej fuchs'a +122 usługa +vat oczywiście= 180zł
- Od: 6 lut 2009, 00:44
- Auto: Premacy 2,0D '01 101KM
Strona 1 z 1