Nie działa klima
Strona 1 z 1
Od jakiegoś czasu skuteczność chłodzenia była coraz słabsza aż zupełnie przestała chłodzić. Sprężarka się włącza i pracuje raczej prawidłowo ale się nie wyłącza jak kiedyś po osiągnięciu odpowiedniej temp. bo jej teraz właściwie nie osiąga. Czy powodem tego może być już brak medium chłodzącego w instalacji... chociaż wtedy chyba sprężarka nie powinna się włączyć. Rurka H wychodząca ze sprężarki do chłodnicy w czasie pracy jest gorąca a L ma temp. otoczenia. Czy jest to jakiś inny problem?
Darek
- Od: 14 wrz 2005, 21:42
- Auto: Mazda Premacy 2.0 TD -2001r.
bo tak jest,ale u Ciebie jest go jeszcze tyle że się załącza,lecz niebawem nie będzie go w ogóle i się nie załączy...cx19 napisał(a):Byłem przekonany że gdy skończy się czynnik chłodzący to sprężarka się po prostu nie włączy.

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
U mnie chyba się nawet sprężarka nie włącza, w każdym razie nic nie czuć tzn. obroty nie spadają nic nie słychać i oczywiście nic chłodzi aczkolwiek kontrolka (led) od klimy się zapala.
co można sprawdzić zanim pojadę do serwisu klimy ? jakieś kilka podstawowych rzeczy.
Z góry dziękuje za informacje.
co można sprawdzić zanim pojadę do serwisu klimy ? jakieś kilka podstawowych rzeczy.
Z góry dziękuje za informacje.
wszystko jest trudne nim stanie sie proste
- Od: 14 wrz 2008, 21:37
- Auto: Premacy 2 DiTD 2001r 185kkm
ja wczoraj byłem sprawdzic dlaczego moja klima nie działa i okazało sie ze jest dziura w rurce po obudowa filtra powietrza doprowdzajacej czynnik do nawiewów...
mam odrazu pytanie: czy wiecie gdzie i za ile mozna dostac taka cała rurke???? w warsztacie zaspiewali mi 200zł za spawanie+ 200zł za nabicie.... dlatego zastanawiam sie czy nie bedzie lepeiej wymienic na nowy?? wszystko zalezy od dostepnosci i kosztów...
mam odrazu pytanie: czy wiecie gdzie i za ile mozna dostac taka cała rurke???? w warsztacie zaspiewali mi 200zł za spawanie+ 200zł za nabicie.... dlatego zastanawiam sie czy nie bedzie lepeiej wymienic na nowy?? wszystko zalezy od dostepnosci i kosztów...
- Od: 18 sty 2009, 12:41
- Auto: Premacy 2.0DiTD 2002r.
Strona 1 z 1