Czołem.
Jeśli już było, proszę o link – od dwóch dni szukam w wolnych chwilach.
Zasilanie szyb w mojej Madzi pojawia się w pozycji drugiej stacyjki (czyli gotowości do zapłonu).
Chce mieć, jak w normalnym samochodzie w pozycji On (jak radio, zasilanie zapalniczki etc).
Co mam przepiąć?
Pomocy, bo szlag mnie trafi.
dzienks.
zmiana sposobu zasilania elektrycznych szyb
Strona 1 z 1
tak jest fabrycznie a jak się nie podoba to niech .............
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Piotr Raczkowski napisał(a):tak jest fabrycznie a jak się nie podoba to niech .............
to niech co?
Przepraszam, że nie rozumiem...
Dopisano 22 lis 2013, 17:14:
VPM napisał(a):znajdz bezpiecznik od szyb i bezpiecznik od zapalniczki odetnij przewód który zasila bezpiecznik szyb i podepnij go pod przewód zasilający bezpiecznik zapalniczki i tyle
Czołem.
Nie wiem jak jest w MPV, ale kitajce, znaczy Japońce zadbały o kierowcę niczym konstruktorzy Volvo, przy czym panowie od Mazdy poszli w kierunku elektryki. Jak przekręcę kluczyk w pozycję O lub go wyjmę jedyne co ma prąd w sposób namacalny to lampki...
Szyby, wszelkie gniazda zapalniczki (łącznie z tym w bagażniku), usterka, radio. etc traci zasilanie.
Na wiosnę (tak jak robiłem to w każdym dotychczasowym swoim aucie), poprowadzę porządną wiązkę prosto z akumulatora.
Pozdrawiam.
- Od: 20 wrz 2013, 20:51
- Auto: Mazda Premacy 1,8 101KM Pb
2002r exclusive
Strona 1 z 1