zmiana sposobu zasilania elektrycznych szyb

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez croolick » 10 paź 2013, 21:35

Czołem.
Jeśli już było, proszę o link – od dwóch dni szukam w wolnych chwilach.
Zasilanie szyb w mojej Madzi pojawia się w pozycji drugiej stacyjki (czyli gotowości do zapłonu).
Chce mieć, jak w normalnym samochodzie w pozycji On (jak radio, zasilanie zapalniczki etc).
Co mam przepiąć?
Pomocy, bo szlag mnie trafi.
dzienks.
Początkujący

Od: 20 wrz 2013, 20:51
Auto: Mazda Premacy 1,8 101KM Pb
2002r exclusive

Postprzez Piotr Raczkowski » 13 paź 2013, 20:40

tak jest fabrycznie a jak się nie podoba to niech .............
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 18:25
Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg

Postprzez VPM » 13 paź 2013, 20:52

znajdz bezpiecznik od szyb i bezpiecznik od zapalniczki odetnij przewód który zasila bezpiecznik szyb i podepnij go pod przewód zasilający bezpiecznik zapalniczki i tyle
Forumowicz

Od: 5 lut 2013, 21:29
Auto: MPV 2,0 16V 2000r exclusive

Postprzez croolick » 22 lis 2013, 19:10

Piotr Raczkowski napisał(a):tak jest fabrycznie a jak się nie podoba to niech .............

to niech co?
Przepraszam, że nie rozumiem...:(

Dopisano 22 lis 2013, 17:14:

VPM napisał(a):znajdz bezpiecznik od szyb i bezpiecznik od zapalniczki odetnij przewód który zasila bezpiecznik szyb i podepnij go pod przewód zasilający bezpiecznik zapalniczki i tyle

Czołem.

Nie wiem jak jest w MPV, ale kitajce, znaczy Japońce zadbały o kierowcę niczym konstruktorzy Volvo, przy czym panowie od Mazdy poszli w kierunku elektryki. Jak przekręcę kluczyk w pozycję O lub go wyjmę jedyne co ma prąd w sposób namacalny to lampki...
Szyby, wszelkie gniazda zapalniczki (łącznie z tym w bagażniku), usterka, radio. etc traci zasilanie.
Na wiosnę (tak jak robiłem to w każdym dotychczasowym swoim aucie), poprowadzę porządną wiązkę prosto z akumulatora.

Pozdrawiam.
Początkujący

Od: 20 wrz 2013, 20:51
Auto: Mazda Premacy 1,8 101KM Pb
2002r exclusive