Brak kabla do czujnika ciśnienia klimatyzacji

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez gsin » 5 sie 2013, 21:09

Witam forumowiczów,
Parę dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Mazdy Premacy 2.0 DITD z roku 2005.
Wszystko byłoby super ale nie działa klima. Po krótkiej diagnostyce okazało się że brak jest wtyczki do czujnika ciśnienia na osuszaczu, przez co klima się nie włącza. Niestety nigdzie jej nie widać, cały przód rozebrany, ani pod zderzakiem, pod filtrem powietrza, ogólnie nie ma. Czy jest ktoś wstanie zrobić zdjęcie, opisać skąd dokładnie idą kable, ewentualnie jakiego są koloru tak aby ewentualnie szukać ich po wiązce.
Z góry dziękuje za pomoc
gsin

Postprzez EPS » 26 lip 2014, 14:36

Witaj kolego, mam podobny problem (z tym, że z Mazdą 2) i założyłem w związku z tym podobny temat. Z tym, że byłem niedawno u mechanika i mniej więcej powiedział mi czego mam szukać, co sobie zanotowałem. Też nie wiem, jak to wyglądać (wiem tyle, że wchodzą tam cztery kable, jest małe i czarne), ale zanotowałem sobie kolory kabelków – może to Ci pomoże:
  • Czarny z czerwonym paskiem
  • Czarny z czerwonym
  • Szary
  • Czarny
Wiem też tyle, że należy tego szukać w okolicy prawego koła.
EPS