Witam.
Mam taki problem z zamkiem centralnym. Chodzi o Premacy 2004 2.0 diesel W momecie jak przekrecam kluczyk blokuja mi sie wszystkie drzwi, poprostu sie zamykaja...moze ktos wie jak to wylaczyc? A drugi problem polega na tym ze nie mam pilota do niej. Czy jest mozliwosc dokuienia pilota centralnego i czy nie potrzebuje jakiegos odbiornika do tego. Nie wiem czy sa montowane fabrycznie?? CZy wystarczy ze dokupie pilot na Allegro i tylko zaprogramuje ?
Blokada Zamka Centralnego
Strona 1 z 1
kwiat81 napisał(a): W momecie jak przekrecam kluczyk blokuja mi sie wszystkie drzwi, poprostu sie zamykaja...moze ktos wie jak to wylaczyc?
A jak ma być? zamykać,otwiera tylko jedne ? to centralny zamek jak w każdym innym aucie zamyka i otwiera wszystkie drzwi.
kwiat81 napisał(a):A drugi problem polega na tym ze nie mam pilota do niej. Czy jest mozliwosc dokuienia pilota centralnego i czy nie potrzebuje jakiegos odbiornika do tego. Nie wiem czy sa montowane fabrycznie?? CZy wystarczy ze dokupie pilot na Allegro i tylko zaprogramuje ?
Temat jest na forum i to nie jeden ,poszukaj.
Pilota możesz dokupić ,czy na allegro ? tak i nie
Temat do kosza
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
A jak ma być? zamykać,otwiera tylko jedne ? to centralny zamek jak w każdym innym aucie zamyka i otwiera wszystkie drzwi.
Moze zle sie wyrazilem...jak przekrecam kluczyk w stacyjke....a jak wylaczam stacyjke dalej sa zamkniete i musze odblokowywac recznie caly centralny...
Moze zle sie wyrazilem...jak przekrecam kluczyk w stacyjke....a jak wylaczam stacyjke dalej sa zamkniete i musze odblokowywac recznie caly centralny...
- Od: 26 lis 2010, 11:30
- Auto: MAzda Premacy 2004 2.0 D
W mojej Madzi takiego czegoś nie ma osobiście z tym się nie spotkałem wMazdzie.
Chociaż jakiś czas jeździłem nowym Fordem Transitem i on zamykał drzwi automatycznie po przekroczeniu 20km/h a po zatrzymaniu jak zgasiło się silnik drzwi wystarczyło normalnie klamka otworzyć.
Pozdrawiam
Marian
Chociaż jakiś czas jeździłem nowym Fordem Transitem i on zamykał drzwi automatycznie po przekroczeniu 20km/h a po zatrzymaniu jak zgasiło się silnik drzwi wystarczyło normalnie klamka otworzyć.
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
tak jak pisała nasza encyklopedia Yard – to funkcja alarmu.
U mnie programuje się ją z pilota. (jakaś kombinacja wciśnięć).
Dziwi fakt ze po wyłączeniu zapłonu się nie otwierają z powrotem.
U mnie programuje się ją z pilota. (jakaś kombinacja wciśnięć).
Dziwi fakt ze po wyłączeniu zapłonu się nie otwierają z powrotem.
[img]http://www.wac.zum.pl/mazdaspeed1.jpg[/img]
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
- Od: 7 lip 2008, 09:22
- Auto: Mazda Premacy 2005(74KW-104KM)
Kolego kwiat 81 objaw jaki opisujesz może faktycznie pochodzić z jakiegoś alarmu, który ktoś kiedyś założył i obecnie nie jest używany. Centralka tego alarmu może nie działać prawidłowo np.z powodu awarii i powstaje taki objaw. Możesz szukać tej centralki albo nie. Żeby coś z tym zrobić trzeba się dostać do centralki centralnego zamka, która znajduje się z przodu po stronie pasażera za plastikową obudową z prawej strony nóg. Zobaczysz wtedy czy są jakieś dołączone nie fabrycznie przewody sterujące cz. Jeżeli takie wyczaisz to odłącz je i obserwuj reakcję cz. Ja w swojej Premacy 2002r też nie miałem cz na pilot. Dokupiłem centralkę sterującą z 2 pilotami na alle..., którą właśnie podpinasz pod opisany sterownik cz i cieszysz się działającym pilotem
.

-
dudi261
Witam.
Zrobilem jak radzil "dudi261" Dokupilem na all.. sterownik centralnego i objaw zamyklania sie wszystkich dzwi pa przekreceniu stacyjki nie zniknal. Oczywiscie odlaczylem stary nie fabryczny alarm (byl podpiety pod kostke od sterownika C.Z ) NIe wiem juz kompletnie gdzie to sie ustawia zeby nie zamykal sie automatycznie po wlaczeniu silnika..... Moze ktos mial podobny problem? Albo jest cos jeszcze gdzies podpiete co powoduje zamykanie sie tych drzwi..
Zrobilem jak radzil "dudi261" Dokupilem na all.. sterownik centralnego i objaw zamyklania sie wszystkich dzwi pa przekreceniu stacyjki nie zniknal. Oczywiscie odlaczylem stary nie fabryczny alarm (byl podpiety pod kostke od sterownika C.Z ) NIe wiem juz kompletnie gdzie to sie ustawia zeby nie zamykal sie automatycznie po wlaczeniu silnika..... Moze ktos mial podobny problem? Albo jest cos jeszcze gdzies podpiete co powoduje zamykanie sie tych drzwi..
- Od: 26 lis 2010, 11:30
- Auto: MAzda Premacy 2004 2.0 D
Witam ja trochę z innej beczki ale czy Mazda Premacy z 2000 r ma listwę CAN czy jej nie ma jak to sprawdzić chcę założyć autoalarm i nie wiem jaki alarm kupić auto ma centralny zamek ale nie jest sterowane z pilota dziękuje za pomoc
- Od: 29 cze 2011, 19:58
- Auto: Mazda Premacy 1.8 16V 101 KM 2000r
Strona 1 z 1