Wykładzina pd maską

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Jasek » 15 sie 2006, 10:49

Pod maską jest taka wykładzina, która dosztręnie mi się rozwaliła. Ona przylega do Maski. Nie wiem chyba się roztopiła i teraz jak się podnosi maskę to wisi taka szmata poszarpana. Może ktoś wie gdzeto można kupić i jak się fachowo to nazywa. Ja nazywam to wykładzina przylegająca do maski. Wielki dzięki za pomoc!
Początkujący

Od: 15 gru 2005, 23:23
Auto: Mazda Premacy 2002 diesel

Postprzez wito » 23 maja 2008, 16:07

Witam. Mam podobny problem, mnie też to wyciszenie powoli sie rozwarstwia, dokładnie mówiąc nad silnikiem z pr str. Jak poradziłes sobie z tym problem? Kupiłeś gdzieś na szrocie orginał do MAZDY PREMACY, czy dobrałes z innego modelu, a może naprawiłeś domowym sposobem. Prosze o wskazówki. Wielkie dzięki.
wito

Postprzez K. » 29 maja 2008, 09:53

Witam
Mnie też interesuje ten temat. Zastanawiałam sie czy może tego nie wyrzucić ale pewnie skoro dali to musi być :–)
K.

Postprzez eMario » 29 maja 2008, 12:23

Witam.
W moim aucie myszka wyjadła czarną okleinę tego wygłuszenia. Należy kupić czarną grubą fiselinę z klejem w pasmanterii, zdemontować wygłuszenie i zabawić się w krawcową. (fliselnę nakleja się żelazkiem).
Powodzenia
eMario na automacie
Początkujący

Od: 18 paź 2007, 13:43
Auto: Mazda Premacy 1,9 2000r. autom

Postprzez Marek61 » 29 maja 2008, 12:52

Witam,
Taki sam problem maja wcześniej lub póżniej wsystkie Mazdy Premacy,inne modele wg ASO równiez. Jjakaś wadliwa fiselina i gorąco tak na nią oddziałuje.Z powodów czysto estetycznych(auto pod maska w tym miejscu wyglada jak po zapaleniu sie) myślę o kupnie maty mineralnej wygłuszającej pokrytej folią aluminiową i wycięci z niej odpowiedniego kształtu. Podkleić tylko i folia aluminiowa powinna odbijac ciepło i byc moze działać bardzo korzystnie na silnik i estetyke tego miejsca. Wiele aut ma takie wykonanie tej maty.Co o tym myslicie.?
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 12:23
Auto: Mazda Premacy 2,0 DiTD 2002

Postprzez redb » 4 cze 2008, 07:19

Witajcie.

Faktycznie niezła myśl z tą matą .... wiesz może gdzie taką można kupuć?
Początkujący

Od: 18 maja 2008, 19:31
Auto: Premacy '01 1840ccm 74kW

Postprzez Pit » 4 cze 2008, 07:40

Zależy o jakich aluminiowych matach dywagujemy. Jeżeli o tych "wyciszeniowych" stricte motoryzacyjnych – nie polecam. Są przyklejane poprzez coś w rodzaju lepiku, smoły – w warunkach wysokiej temperatury pod maską będzie niewesoło. Lepszym rozwiązaniem są maty stosowane w Car-Audio, coś takiego:
http://www.allegro.pl/item373146418_app ... atis_.html
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez say » 4 cze 2008, 08:30

do komory silnika nie mozna ich uzyc bo "splyna". Musza to byc maty z folia aluminiowa, np. takie lub takie.
Forumowicz

Od: 14 lip 2007, 08:58
Auto: Premacy DiTD '02 7 os.
MB W168 1.4 Pb

Postprzez Marek61 » 4 cze 2008, 09:08

Oooooooo... Właśnie takie jak pokazał w linkach Say.Z takiej będę robił w swoim autku.Chyba użyję obu.Myślę też o wygłuszeniu przedniej ściany grodziowej.Ale wtedy będę pytał Saya bo w kwestii wygłuszeń to On duuuuzo wie. :D
Tymczasem zadziałam w kwestii estetyki. Jeszcze tylko muszę namierzyć takie ładne plastikowe spinki-zapinki.I będzie git. ;)
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 12:23
Auto: Mazda Premacy 2,0 DiTD 2002

Postprzez say » 4 cze 2008, 09:20

Marek61 napisał(a):Ale wtedy będę pytał Saya bo w kwestii wygłuszeń to On duuuuzo wie
Zaraz duzo wie, nic podobnego :), po prostemu sam wygluszylem autko matami, tak jak umialem.
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lip 2007, 08:58
Auto: Premacy DiTD '02 7 os.
MB W168 1.4 Pb