Osłona pod deską rozdzielczą przed pasażerem. Jest czy nie ma?
Strona 1 z 1
Mam pytanko. Mazda była na wymianie wszystkich filtrów i płynów ustrojowych – wszystko w porządku po tej operacji ale mam jedno ale. Czy Wy posiadacie pod schowkiem pasażera tam gdzie nóżki się trzyma jakiś plastik – osłonę bo sam nie wiem ale wydaje mi się że czegoś brakuje i jestem w kropce.Mazdę mamy od niedawne i trudno mi stwierdzić czy coś tam było czy nie.Wiem że może to banalne ale dla mnie nurtujące.Dziękuję za odpowiedzi.
- Od: 9 paź 2012, 20:54
- Auto: Mazda Premacy 1,8 2001
101KM
Dołączę się do tematu. Ta obudowa u mnie też jest luźno. Ona tam głęgiej trzyma się na takiej blaszce, jest wsuwana i może u Ciebie wypadła z tego uchwytu. A z boku jest okrągły bolec na wcisk, a one lubią mieć luzy. Można zastosować jakiś kołek w to miejsce.
Pozdrawiam
- Od: 1 mar 2011, 10:28
- Auto: Premacy 2.0 DiTD (90KM) 2000 r.
Toyota Corolla E11 1.3i 16V (86KM) 1999r.
Renault Twingo D7F 1.2 (60KM) 1998r.
W tym miejscu oryginalnie jest zamontowana plastikowa belka. Po wymianie pierwszej w serwisie ucinaja te belke i zastepuja ja odpinana metalowa. Za ta belka znajduje sie komora z filtrem kabinowym. U mnie nigdy nie byla odcieta bo nikt nigdy nie wymienil filtra. Przejrzalem cala dokumentacje autka i po prostu nikt nie wsadzil w fabryce filtra do srodka. Szyby nie parowaly wiec nie bylo widocznie co wymieniac albo zapomnieli. Jak bede mial chwile to w weekend zrobie fote mojej belki podschowkowej ;–)
Filtry(bo sa dwa) wsadzilem sam odginajac ta belke kawalkiem druta 5mm(taki lutowniczy). Syfu typu kurzu, nasion i malych kawalkow co nie miara wypadla. O owadach nie wspomne.
20.04.2013
Fota według obietnicy w załączniku
z oryginalną plastikową belką.
Wysyłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
Filtry(bo sa dwa) wsadzilem sam odginajac ta belke kawalkiem druta 5mm(taki lutowniczy). Syfu typu kurzu, nasion i malych kawalkow co nie miara wypadla. O owadach nie wspomne.
20.04.2013
Fota według obietnicy w załączniku
Wysyłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
- Od: 6 lis 2012, 21:20
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD Exclusive
Strona 1 z 1