Sprężynki do mocowania żarówek H4.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez eddi666 » 16 sty 2013, 09:23

Witam

Czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić zdjęcie jak takowe sprężynki wyglądają. Od nowości jak mam to auto nie posiadam sprężynek do zablokowania żarówek H4 w lampach przednich. Czy ktoś wie gdzie można takowe dokupić/załatwić <faja>
Aż żal się przyznać ale poprzedni właściciel je zgubił, albo połamał. W zamian zrobił otwory w oprawie i przełożył opaski zaciskowe żeby żarówkę usztywnić i sprawić żeby nie wypadła. Wymiana żarówki teraz to obłęd nie mówiąc o samej ich wymianie. Gdyby ktoś coś wiedział albo mógł zrobić fotkę jak one wyglądają byłbym bardzo wdzięczny ;P

17 stycznia 2013, o 20:13

Udało mi się taką fotkę zdobyć. Cktoś mógłby takową sprężynkę ze środka wydobyć lub zrobić tak żebym wiedział jaką podobna kupić i dogiąć. Mam do zrobienia obydwie lampy a byłem już na wszystkich mozliwych w mojej mieścinie szrotach i nigdzie nie ma lamp do Premacy :(

Serwis Mazdy u mnie w Częstochowie stwierdził że nie ma ich na sprzedaż i że są elementem lampy. Jedyne co mi Pan doradził to popróbować ze sprężynkami od Poloneza. Próbowałem i to nie to.
Obrazek
Początkujący

Od: 6 lis 2012, 21:20
Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD Exclusive

Postprzez Yard » 17 sty 2013, 22:08

Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum.
Nie piszemy postu pod postem tylko edytujemy pierwszy.
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez eddi666 » 28 sty 2013, 20:32

Yard napisał(a):Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum.

A może kolega Yard fotkę by pyknął zamiast uświadamiać zasady(zrozumiałem – sry) forum.
Było by miło. Serio mówie, nikt nie może odpiąć złączki, zdjąć gume i żarówkę i zrobić fotkę tej spręzyny?

Dopisano 28 sty 2013, 19:36:

eddi666 napisał(a):
Yard napisał(a):Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum.

A może kolega Yard fotkę by pyknął zamiast uświadamiać zasady(zrozumiałem – sry) forum.
Było by miło. Serio mówie, nikt nie może odpiąć złączki, zdjąć gume, żarówkę i zrobić fotkę tej spręzyny?

Problem rozwiązany.
Nikt łaskawie nie przesłał fotki <płacze> zadzwoniłem do firmy z Wrocławia która sprowadza części do aut japońskich. Poprosiłem o przesłanie na mój adres całej zawartości lamp przednich tzn: sprężynek i śrub. Po przyjściu paczki okazało się że nie mam pojęcia w jaki sposób zamontować sprężynki. I tu pomocny okazał się mój mechanik złota rączką który z uchwytu do mocowania rur do ściany zrobił mi uchwyto-zawias do sprężynek. Aktualnie lampy sprawne, żarówki H4 na swoim miejscu i dociśnięte. Jak będzie trochę cieplej zrobię fotki gotowej przeróbki.
Początkujący

Od: 6 lis 2012, 21:20
Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD Exclusive