Witam,
Chciałem zapytać szanownych forumowiczów o poprawny montaż czujników parkowania na tył w Premacy po lifcie, mianowicie z tego co się zdążyłem zorientować przeszukując to forum znalazłem tylko tyle, że nie trzeba demontować tylnego zderzaka aby zamontować te czujniki,jednak nurtuje mnie jedno pytanie odnośnie ich poprawnego montażu, czyli czujniki według instrukcji (Logic PM-85) powinny być zamontowane prostopadle do podłoża.
W związku z tym, przyłożyłem poziomicę do zderzaka i zauważyłem, że tak nie jest, ponieważ górna część zderzaka "patrzy" do góry a reszta na dół.
No i nie ma tam takiego miejsca. Producent dołącza do zestawu 4 dystanse kątowe, ale nie wiem czy one wystarczą i czy nie będą "patrzeć" za mocno w górę lub dół. Dlatego mam problem i nie wiem gdzie powinienem je zamontować, a nie chciałbym wymieniać zderzaka przez źle wywiercone otwory. Może ktoś z was jest bardziej obeznany w temacie i podpowie coś w tej kwestii?
Mile widziane fotki tych czujników zamontowanych w Waszych mazdach.
Montaż czujników parkowania / cofania
Strona 1 z 1
Poniżej rozmieszczenie czujników parkowania z instrukcji montażu oryginalnych czujników.
z tym że oryginalne mają taki kształt:
na zdjęciu w premacy z przed liftu.
z tym że oryginalne mają taki kształt:
na zdjęciu w premacy z przed liftu.
Strona 1 z 1