Woda w bagażniku.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Yard » 24 mar 2010, 23:34

Łukasz napisał(a):Poczas użytkowania auta i "pracy całej karoserii" niestey zgrzew rbi się nieszczelny.Powstaje szczelinka ok 1mm....

I masz blachy poprzesuwane o 1 mm? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam żeby blachy same wędrowały. Zwłaszcza te zgrzewane. Czyli krzywe szczeliny między blachami nie są wynikiem kolizji czy wypadku.
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez Łukasz » 24 mar 2010, 23:37

Yard napisał(a):
Łukasz napisał(a):Poczas użytkowania auta i "pracy całej karoserii" niestey zgrzew rbi się nieszczelny.Powstaje szczelinka ok 1mm....

I masz blachy poprzesuwane o 1 mm? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam żeby blachy same wędrowały. Zwłaszcza te zgrzewane. Czyli krzywe szczeliny między blachami nie są wynikiem kolizji czy wypadku.
– widzę,że umiesz stwierdzić na odległość czy samochód ma powypadkową przeszłość <lol> <lol> OK.Jutro Ci wstawię fotki.
P.S. Blach nie mam poprzesuwanych.Też się bym chciał z tym spotkać z ciekawości (wędrowanie blach).Szczeliny u mnie nie są krzywe,a czy u innych to nie wiem i nie wiem czy krzywe szczeliny są wynikiem kolizji.U mnie żaden z punktów,które wymieniłeś nie występuje.
A tak z ciekawości-czy zdejmowałeś u siebie tylny zderzak i wiesz o której "mini szczelince" piszemy w tym wątku wogóle??
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 21:52
Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon

Postprzez Piotr Raczkowski » 25 mar 2010, 18:01

kolega rard uważa że wszystkie nasze mazdy są po jakimś mniejszym czy też większym dzwonom moja też zbiera wodę i to najwięcej w lewej kieszeni choć i prawej też coś się czasem po dużych deszczach zbiera. W tych kieszeniach są korki plastikowe w prawej jest na dnie i wystarczy go rozwiercić i problem z głowy gorzej z lewej ale ja zrobiłem małą dziurkę od spodu zabezpieczyłem i mam z głowy. pozdrawiam
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 18:25
Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg

Postprzez wac_ns » 7 cze 2010, 09:03

padało dwa tygodnie, dużo jeździłem, przy okazji fotorelacji ze schowkiem zauważyłem w prawej kieszeni wodę. Mniej więcej 200 ml – wybrałem gąbką.
Zobaczymy czy sytuacja się powtórzy.
[img]http://www.wac.zum.pl/mazdaspeed1.jpg[/img]

MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
Forumowicz

Od: 7 lip 2008, 09:22
Auto: Mazda Premacy 2005(74KW-104KM)

Postprzez Dario888 » 9 cze 2010, 14:07

W mojej Mażdziorce też tak jest że zbiera się woda w tej małej przestrzeni po lewej ręce. Po prostu od czasu do czasu, jak sobie przypomnę o tym, to osuszę szmatką. No i tyle :)
Początkujący

Od: 9 mar 2010, 14:29
Auto: Mazda Premacy 1.8

Postprzez rubek9 » 22 maja 2012, 12:07

Witam
Juz troche czasu minelo od ostatniego postu na ten temat :)
Ale chcialem sie podzielic spostrzeżeniami iz w mojej mazdzie takze zbierala sie woda w bagażniku po lewej stronie,śledzilem wówczas forum i sprawdzalem wszelkie propozycje na temat zapobiegnięcia gromadzenie sie wody i nic nie pomoglo.Dopiero ktoregos dnia zauwazylem jak zdjąłem lampe ze jest zaciek z wody prowadzacy pod uszczelke w której znajduja sie przewody do lampy,wydawalo by sie to nie mozliwe ze tam moze podejsc woda bo dosyc mocno ta uszczelka siedziala ale jednak,wystarczylo ze osadzilem ja na sylikonie i wody juz w bagażniku nie mialem a robilem to ok. rok temu.
Powodzenia
Forumowicz

Od: 30 wrz 2008, 15:59
Auto: Mazda Premacy '03 DITD

Postprzez adamoadam » 11 cze 2012, 17:23

Witam koledzy!
Też miałem taki problem w Mazdzie premacy że zbierała się woda w bagażniku i to ostro.
Rozebrałem plastik od klapy bagażnika i podczas ulewy wyszło na jaw skąd ta woda.
Szyba była kiepsko wklejona, wkleiłem ją na nowo i bez problemu ( teraz mam sucho jak pieprz ).
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 14 cze 2011, 16:45

Postprzez Yard » 11 cze 2012, 18:45

adamoadam napisał(a):Witam koledzy!
Szyba była kiepsko wklejona,

Czyli nie fabrycznie.
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez Mc'Fly » 25 maja 2013, 15:03

Witam Kolegów,
ja też tropię wodę w Premacy po lewej stronie w bagażniku, na samym lewym skraju. Właśnie robiłem próbę polewając wodą różne odcinki samochodu z zewnątrz i wniosek... woda ewidentnie i bardzo szybko pojawia się po polaniu bocznej tylnej szybki karoseryjnej! Umawiam się z blacharzem i zobaczymy, dam znać.
Forumowicz

Od: 26 paź 2008, 15:45
Auto: Mazda 5 CW 1,6 diesel 2011,
wcześniej
Mazda Premacy 2,0 DiTD 2003

Postprzez Mc'Fly » 30 maja 2013, 19:30

No cóż, poprawka, dowiedziawszy się, że wycięcie i wklejenie ponownie tej szybki koszuje 250zł oraz, że jest ryzyko pęknięcia szyby, a jest możliwość doszczelnienia bez wyjmowania szyby ale trzeba rozebrać wewnątrz plastiki w okolicach szyby i zbadać polewając, zrobiłem to sam i okazało się, że przez szybę nic nie leci, tylko jak woda spływa to trafia na wlew baku paliwa i tędy cieknie. Piankowa uszczelka pod wlewem była trachę zmęczona, uszczeniłem nową dobobioną i jest spokój.... zobaczymy na jak długo.
Forumowicz

Od: 26 paź 2008, 15:45
Auto: Mazda 5 CW 1,6 diesel 2011,
wcześniej
Mazda Premacy 2,0 DiTD 2003