Jak rozkodować radio?
Tak, czytałem każdą wypowiedź w tym wątku, próbowałem wszystkich chyba zawartych tam podpowiedzi, zamieniając brakujące klawisze innymi.
Kilka osób pisało tam o podobnym modelu radia, ale tak jak ja zostali chyba z brakiem wiedzy, co z tym zrobić dalej. Jest tam wypowiedź że jedynym wyjściem jest wgranie nowego oprogramowania, trochę mnie to smuci, co będzie jak po tym wgraniu, radio za jakiś czas znów się zawiesi i trzeba będzie od nowa je wgrywać.
Wiem ktoś zaraz powie zmień radio na inne, z tego byłem zadowolony, mam do niego emulator zmieniarki i wszystko działało idealnie. Do ostatniego czasu, kiedy to przestało ze współpracować
Kilka osób pisało tam o podobnym modelu radia, ale tak jak ja zostali chyba z brakiem wiedzy, co z tym zrobić dalej. Jest tam wypowiedź że jedynym wyjściem jest wgranie nowego oprogramowania, trochę mnie to smuci, co będzie jak po tym wgraniu, radio za jakiś czas znów się zawiesi i trzeba będzie od nowa je wgrywać.
Wiem ktoś zaraz powie zmień radio na inne, z tego byłem zadowolony, mam do niego emulator zmieniarki i wszystko działało idealnie. Do ostatniego czasu, kiedy to przestało ze współpracować

- Od: 21 mar 2011, 15:49
- Auto: Premacy 1.8 DOHC 16V, 00r.
Jak kupiłem swoją Premacy też miałem radio zablokowane i nie miałem kodu, pojechałem do magików zakodowali radio od nowa na nowy kod i teraz śmiga, wiec nie było potrzeby wgrywania nowego oprogramowania, radio mam identyczne, musisz popróbowac z tymi klawiszami pewnie.
- Od: 23 sie 2010, 20:20
- Auto: Premacy 2.0 DiTD 90KM 2000r
Cinek79 napisał(a):Jak kupiłem swoją Premacy też miałem radio zablokowane i nie miałem kodu, pojechałem do magików zakodowali radio od nowa na nowy kod i teraz śmiga, wiec nie było potrzeby wgrywania nowego oprogramowania, radio mam identyczne, musisz popróbowac z tymi klawiszami pewnie.
A znasz może kombinacje klawiszy do tego radia?
U mnie po włączeniu pojawiło się err i już nie miałem możliwości wpisania tego kodu

say napisał(a):Próbowałeś TUN.UP +1 (znalazłem tę sekwencję na jakimś rosyjskim forum)?
Próbowałem tą kombinacje, radio nie reagowało na te klawisze.
Posiadam instrukcję do tego samochodu, niestety ma one opis radia z CD, a mojej madzi jest radio kasetowe i nie posiada przycisków opisanych w radiu.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Radio wylądowało dzisiaj u znachora i po 20 min zabawy, działa jak nowe.

witam posiadam ten sam model radia w Premacy z 2000 r jest to orginalne radio mazda ze sterowaniem przy kierownicy lecz bez CD
i mam problem z zatwierdzeniem kodu
czy ktoś mógłby podać sekwęcję przycisków do zatwierdzenia kodu
-
marek-k112
marek-k112 napisał(a):witam posiadam ten sam model radia w Premacy z 2000 r jest to orginalne radio mazda ze sterowaniem przy kierownicy lecz bez CD
Sprawdziłem większość kodów zamieszczonych na stronach Mazda, kombinacje klawiszowe podawane przez internautów, nie pomogły mi w odkodowaniu radia.
Po prawie tygodniu zabawy radiem, wylądowało ono u elektryka.
Jedyna sekwencja przycisków to która może pasować do tego modelu to TUN.UP +1, u mnie nie działała.
Życzę powodzenia i cierpliwości.

Witam,
Rozwiązanie zablokowanego radia – migający "ERR"
Rozwinięcie rozwiązania proponowanego przez Platini.
U mnie akurat po odłączeniu akumulatora i 3 krotnej próbie wpisania kodu, którego nie znałem wyskoczyło ERR. W drugi dzień po kupieniu auta
U mnie zadziałało w następującej kolejności
1) kluczyk na pozycję II – włączony zapłon
2) Naciskaj po kolei 6, AM, AUTO-M, SEEK ^ (góra)
3) Wprowadź jeden z kodów 4989, 1414, 5011, 0532 (u mnie w Premacy z 2004r. zadziałało 1414
4) Naciśnij jednocześnie AUTO-M + 6
5) Pojawi się napis "GOOD"
6) wyłącz zapłon i ponownie przekręć na pozycję II – włączony zapłon
7) w tym momencie po włączeniu radio powinno działać i podobno można nawet wprowadzić nowy CODE zgodnie z instrukcją, ale to już jak kto woli.
Mam nadzieję, że komuś jeszcze się uda zaoszczędzić grosza i nie nabrać na to, że oprogramowanie jest całkowicie zniszczone jak miga ERR ...
Pozdrawiam
Rozwiązanie zablokowanego radia – migający "ERR"
Rozwinięcie rozwiązania proponowanego przez Platini.
U mnie akurat po odłączeniu akumulatora i 3 krotnej próbie wpisania kodu, którego nie znałem wyskoczyło ERR. W drugi dzień po kupieniu auta
U mnie zadziałało w następującej kolejności
1) kluczyk na pozycję II – włączony zapłon
2) Naciskaj po kolei 6, AM, AUTO-M, SEEK ^ (góra)
3) Wprowadź jeden z kodów 4989, 1414, 5011, 0532 (u mnie w Premacy z 2004r. zadziałało 1414
4) Naciśnij jednocześnie AUTO-M + 6
5) Pojawi się napis "GOOD"
6) wyłącz zapłon i ponownie przekręć na pozycję II – włączony zapłon
7) w tym momencie po włączeniu radio powinno działać i podobno można nawet wprowadzić nowy CODE zgodnie z instrukcją, ale to już jak kto woli.
Mam nadzieję, że komuś jeszcze się uda zaoszczędzić grosza i nie nabrać na to, że oprogramowanie jest całkowicie zniszczone jak miga ERR ...
Pozdrawiam
-
Jałoha
Witam, czy ktoś może powiedzieć jakie są oznaki że radio jest zakodowane? Mam również radio w wersji przed liftem, miga mi bardzo szybko czerwona dioda. Może ktoś wie jak nadać swój kod? Bo z tego co widzę to standardowe kody do tego radia nie działają? Pozdrawiam
- Od: 15 sty 2015, 23:01
- Auto: Mazda Premacy CP 2000r, 1.8 PB
Mam trochę inny problem z radiem po odłączeniu akumulatora.
Po jego ponownym włączeniu radio włącza się i nadaje dźwięk normalnie. Problem polega na tym, że wciśnięcie któregokolwiek klawisza powoduje zniknięcie liter z wyświetlacza na 5 sekund. W tym czasie radio gra sobie dalej, ale nie widać co robi. Jest to kłopotliwe przy manualnym wyszukiwaniu.
Mam mazdę z 2000 roku (więc przed liftową).
Kombinacja klawiszy do wpisania kodu to wcisnąć jednocześnie dwa klawisze AUDIO i AST/MTL na 2 sekundy, puszczamy po pojawieniu się napisu CODE a potem wciskamy te same klawisze jednocześnie na moment i pojawiają się kreski. Potem wpisujemy przy pomocy klawiszy 1234 kod wciskając każdy aż do momentu pojawienia się żądanej cyfry (klawisz 1=pole pierwsze i analogicznie 2, 3 i 4). Kod potwierdza się wciskając ponownie jednocześnie AUDIO i AST/MTL na dwie sekundy. Moje radio NIE JEST ZAKODOWANE.
Kiedyś na forum była o tym wzmianka teraz już jej nie widzę.
Po jego ponownym włączeniu radio włącza się i nadaje dźwięk normalnie. Problem polega na tym, że wciśnięcie któregokolwiek klawisza powoduje zniknięcie liter z wyświetlacza na 5 sekund. W tym czasie radio gra sobie dalej, ale nie widać co robi. Jest to kłopotliwe przy manualnym wyszukiwaniu.
Mam mazdę z 2000 roku (więc przed liftową).
Kombinacja klawiszy do wpisania kodu to wcisnąć jednocześnie dwa klawisze AUDIO i AST/MTL na 2 sekundy, puszczamy po pojawieniu się napisu CODE a potem wciskamy te same klawisze jednocześnie na moment i pojawiają się kreski. Potem wpisujemy przy pomocy klawiszy 1234 kod wciskając każdy aż do momentu pojawienia się żądanej cyfry (klawisz 1=pole pierwsze i analogicznie 2, 3 i 4). Kod potwierdza się wciskając ponownie jednocześnie AUDIO i AST/MTL na dwie sekundy. Moje radio NIE JEST ZAKODOWANE.
Kiedyś na forum była o tym wzmianka teraz już jej nie widzę.
-
grzecz