Witam,
Czy ktoś się orkientuje, czy do Premacy można zamontować jakąś siatkę odgradzającą przedział pasażerski od bagażnika (coś jak samochód z kratką). Zapakowanie się do Premacy z dzieciem i jego "przyborami" staje sie problemem. Mając siatkę mógłbym zapakować pod dach.
Pozdrawiam
siatka – przegroda bagażnika
Strona 1 z 1
Wszystko można. Tylko czy przy ostrym hamowaniu albo zderzeniu wytrzyma czy was pozabijają bagaże. Swoją drogą to zastanawiające. Tak pojemny samochód, a ty się nie możesz zapakować. Radzę po wstepnej selekcji rzeczy do zabrania zrobić powtórny przegląd z pytaniem czy muszę to zabrać. Redukuje bagaż o 1/3. Ja do 323 pakowałem się na miesięczny wyjazd i zabierałem jeszcze wózek.
Podziwiam. Mazda wbrew pozorom nie ma tak dużego bagaznika, jeżeli można go załadować tylko do wysokości rolety. Spakowanie wózka, stolika dzicięcego, wanienki itp itd trochę zajmuje. Będę jednak próbował i jakoś to wsadzę, Nie ma jednak mowy o tym, żeby zasunąć roletę, na bank będzie trochę do góry wystawało.
Pozdro
Pozdro
Ja do Polski jeżdżę na 3 tygodnie z 3 osobowa rodzinka i sie mieścimy doskonale
powrót z zakupami jeszcze bardziej zwiększa ilość bagażu.
Masz jeszcze dach na którym są relingi(chyba ze 7 to nie) można to wykorzystywać .
Można sie naprawdę zdziwić ile zmieści w to auto mimo ze nie wygląda na takie
Kolega Wac_ns (chyba) kiedyś pokazał jak się pakuje Premacke trzeba by było poszukać albo go zapytać
Pozdrawiam
Marian
powrót z zakupami jeszcze bardziej zwiększa ilość bagażu.
Masz jeszcze dach na którym są relingi(chyba ze 7 to nie) można to wykorzystywać .
Można sie naprawdę zdziwić ile zmieści w to auto mimo ze nie wygląda na takie
Kolega Wac_ns (chyba) kiedyś pokazał jak się pakuje Premacke trzeba by było poszukać albo go zapytać
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
witam,
ja swoją Premacy kupiłem z dołożoną przez Niemca metalową siatką (oryginalna z ASO mocowana na cztery śruby) i wymontowałem ją, bo ograniczała możliwość pochylania tylego oparcia, a w sumie nigdy mi się nie przydała.. więc, moim zdaniem, jeśli już, to można pomyśleć o jakiejś sznurkowej, łatwo zwijalnej , żeby nie ograniczać funkcjonalności (zdaje się, że coś takiego bywało w 626 GW i 6 kombi..).
pzdr
ja swoją Premacy kupiłem z dołożoną przez Niemca metalową siatką (oryginalna z ASO mocowana na cztery śruby) i wymontowałem ją, bo ograniczała możliwość pochylania tylego oparcia, a w sumie nigdy mi się nie przydała.. więc, moim zdaniem, jeśli już, to można pomyśleć o jakiejś sznurkowej, łatwo zwijalnej , żeby nie ograniczać funkcjonalności (zdaje się, że coś takiego bywało w 626 GW i 6 kombi..).
pzdr
Siatka sznurkowa nie pomoże, każdy przedmiot w bagażniku przy zderzeniu jest kilkadziesiąt razy cięższy i jest jak pocisk...
Jeśli chodzi o pakowność ;–) viewtopic.php?f=121&t=98946&p=1721816&hilit=pakowno%C5%9B%C4%87#p1721816
zdjęcia trochę stare teraz wchodzi jeszcze więcej, są to przedmioty nie specjalnie ciężkie (poza kolumnami) ale o różnych objętościach, układam jak klocki lego wszystko musi być w odpowiednim miejscu. Przy następnym weselu podrzucę nowe zdjęcia. Każdy kto widział na żywo ilość sprzętu pyta czym jeżdżę Tramzitem czy T4
Jeśli chodzi o pakowność ;–) viewtopic.php?f=121&t=98946&p=1721816&hilit=pakowno%C5%9B%C4%87#p1721816
zdjęcia trochę stare teraz wchodzi jeszcze więcej, są to przedmioty nie specjalnie ciężkie (poza kolumnami) ale o różnych objętościach, układam jak klocki lego wszystko musi być w odpowiednim miejscu. Przy następnym weselu podrzucę nowe zdjęcia. Każdy kto widział na żywo ilość sprzętu pyta czym jeżdżę Tramzitem czy T4
[img]http://www.wac.zum.pl/mazdaspeed1.jpg[/img]
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
- Od: 7 lip 2008, 09:22
- Auto: Mazda Premacy 2005(74KW-104KM)
Koledzy – piszę w tym wątku bo nie chcę zakładać nowego, ale chodzi mi o Mazdę 6 w kombi. U mnie była ta metalowa kratka na śruby, którą sobie zdjąłem. I teraz pytanie – na co się powinna trzymać po rozłożeniu ta siatka fabryczna, sznurkowa? Mam teraz tylko dziury po tej metalowej – pewnie ktoś wymontował zaczepy... Jakieś zdjęcie jak to powinno wyglądać?
- Od: 27 paź 2007, 20:53
- Auto: Mazda 6 2.0 CD Kombi 2003r.
Może coś takiego:
http://autosiatki.pl/siatki-samochodowe/, ale czy nie zrobi Wam krzywdy przy ostrym hamowaniu, to już nikt Was nie zapewni.
http://autosiatki.pl/siatki-samochodowe/, ale czy nie zrobi Wam krzywdy przy ostrym hamowaniu, to już nikt Was nie zapewni.

- Od: 21 mar 2011, 15:49
- Auto: Premacy 1.8 DOHC 16V, 00r.
Strona 1 z 1