W poszukiwaniu klaksonu Premacy SPORT 2.0

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez BartMan » 16 gru 2011, 13:27

Witam

Poszukałem na forum, lecz nie znalazłem odpowiedzi na tak banalne pytanie jak
Gdzie znajduje się klakson w Mazda Premacy 2.0 Sport?

Wiem już, że są trzy. Jeden znalazłem tuż ponad lewą łapą silnika (nie wiem czy jest to oryginalna lokalizacja, gdyż mam instalację gazową). Drugi znajduje się tuż za grillem. Po odpięciu ich dwóch, po naduszeniu na klakson nadal jeden się odzywa, ale za chiny nie potrafię go zlokalizować. Przyznam, że troszkę mam problem poszukania go od spodu, natomiast od góry nic nie widać.
Czy pomoże mi ktoś?

Chodzi o to, że ten przy łapie nie "trąbi", więc plan jest taki aby odczepić pozostałe dwa i dochodzić co jest grane. Nie mogę jednak sobie pozwolić na trąbienie co chwilkę przed mieszkaniem ze względu na sąsiadów

Dodam jeszcze, że klakson został sprawdzony na drugiej kostce i trąbi bez zarzutów. Także aktualnie mam dwutonowy :(
"Są głowy, których się trzyma tylko łupież" – Jan Czarny
Początkujący

Od: 11 kwi 2011, 01:34
Auto: Mazda Premacy Sport 2.0 DOHC '04r + LPG BRC Sequent 24 + gąbka do mycia..

Postprzez damage.inc » 17 gru 2011, 00:25

ciekawa sprawa, bo wg poniższego wychodzi że są dwa:

Obrazek
Forumowicz

Od: 18 kwi 2011, 23:59
Auto: Premacy FP 1840, 114km 2000r.

Postprzez BartMan » 18 gru 2011, 20:12

Wychodzi więc, że mój brakujący umieszczony jest w zderzaku z prawej strony i to by się zgadzało gdyż wydawało mi się, iż właśnie trąbi gdzieś prawa strona :P

Ja jednak mam jeszcze jeden powyżej (bliżej ściany grodziowej) wlewu do spryskiwaczy.

Jednakże bardzo dziękuję za tę pomocną instrukcję obrazkową :)

pozdrawiam
"Są głowy, których się trzyma tylko łupież" – Jan Czarny
Początkujący

Od: 11 kwi 2011, 01:34
Auto: Mazda Premacy Sport 2.0 DOHC '04r + LPG BRC Sequent 24 + gąbka do mycia..