Brak światła wstecznego

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez rafaell9292 » 31 sie 2011, 10:53

Witam. Problem taki jak w tytule w mazdzie nie ma świateł cofania, żarówki są ok bezpieczniki też, z tego co widzę to włącznik nie jest wcale podłączony tzn jest w skrzyni ale kostka jest wolna. Jakieś dwa lata temu była wymieniana skrzynia i chyba wtedy do końca wszystkiego nie pospinali. Mazda jest rodziców ale jeżdżę nią też ja bo od grudnia mam prawko. Mogli byście mi powiedzieć gdzie szukać drugiej końcówki, żeby to pospinać? Podam link do zdjęcia dla pewności, że to o czym mówię to na pewno włącznik:D
Obrazek
Początkujący

Od: 12 cze 2011, 22:31
Auto: Mazda Premacy '99 1.8

Postprzez Yard » 31 sie 2011, 23:34

Jeśli to jest od włącznika wstecznego to jeśli zewrzesz kable to powinna zapalić się żarówka wstecznego.
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez rafaell9292 » 1 wrz 2011, 17:21

Mógłbym kogoś poprosić o takie zdjęcie silnika żeby było widać tą wtyczkę i kawałek tego kabelka w którą on stronę biegnie?
Początkujący

Od: 12 cze 2011, 22:31
Auto: Mazda Premacy '99 1.8

Postprzez stach321 » 2 gru 2011, 05:21

Druga część kostki wchodzi do wiązki, która idzie od alternatora kabelki koloru czerwono- zielony i czarno- ?
Przynajmniej u mnie tak jest pozdrawiam.
stach321

Postprzez Barteklo » 5 cze 2013, 18:38

Witam

Zauważyłem że nie świecą mi się światła cofania. Żarówki sprawdzone (na wszelki wypadek nawet kupiłem nowe).

Próbowałem odszukać czujnik (włącznik??) świateł cofania. Czy jest on umiejscowiony pod skrzynią z lewej strony?? Tylko tam namierzyłem coś co mi to przypominało. Jeśli nie to gdzie szukać? I co ewentualnie sprawdzić aby namierzyć usterkę?

Pozdrawiam

EDIT
HMMM chyba napisałem w złym dziale. Bardzo proszę moda o przeniesienie do prawidłowego
Dziękuje i przepraszam za pomyłkę.
Początkujący

Od: 15 wrz 2010, 10:58
Auto: Mazda Premacy 2.0 DITD 90KM
2000r.