Brak światła wstecznego
Strona 1 z 1
Witam. Problem taki jak w tytule w mazdzie nie ma świateł cofania, żarówki są ok bezpieczniki też, z tego co widzę to włącznik nie jest wcale podłączony tzn jest w skrzyni ale kostka jest wolna. Jakieś dwa lata temu była wymieniana skrzynia i chyba wtedy do końca wszystkiego nie pospinali. Mazda jest rodziców ale jeżdżę nią też ja bo od grudnia mam prawko. Mogli byście mi powiedzieć gdzie szukać drugiej końcówki, żeby to pospinać? Podam link do zdjęcia dla pewności, że to o czym mówię to na pewno włącznik:D

- Od: 12 cze 2011, 22:31
- Auto: Mazda Premacy '99 1.8
Mógłbym kogoś poprosić o takie zdjęcie silnika żeby było widać tą wtyczkę i kawałek tego kabelka w którą on stronę biegnie?
- Od: 12 cze 2011, 22:31
- Auto: Mazda Premacy '99 1.8
Druga część kostki wchodzi do wiązki, która idzie od alternatora kabelki koloru czerwono- zielony i czarno- ?
Przynajmniej u mnie tak jest pozdrawiam.
Przynajmniej u mnie tak jest pozdrawiam.
-
stach321
Witam
Zauważyłem że nie świecą mi się światła cofania. Żarówki sprawdzone (na wszelki wypadek nawet kupiłem nowe).
Próbowałem odszukać czujnik (włącznik??) świateł cofania. Czy jest on umiejscowiony pod skrzynią z lewej strony?? Tylko tam namierzyłem coś co mi to przypominało. Jeśli nie to gdzie szukać? I co ewentualnie sprawdzić aby namierzyć usterkę?
Pozdrawiam
EDIT
HMMM chyba napisałem w złym dziale. Bardzo proszę moda o przeniesienie do prawidłowego
Dziękuje i przepraszam za pomyłkę.
Zauważyłem że nie świecą mi się światła cofania. Żarówki sprawdzone (na wszelki wypadek nawet kupiłem nowe).
Próbowałem odszukać czujnik (włącznik??) świateł cofania. Czy jest on umiejscowiony pod skrzynią z lewej strony?? Tylko tam namierzyłem coś co mi to przypominało. Jeśli nie to gdzie szukać? I co ewentualnie sprawdzić aby namierzyć usterkę?
Pozdrawiam
EDIT
HMMM chyba napisałem w złym dziale. Bardzo proszę moda o przeniesienie do prawidłowego
Dziękuje i przepraszam za pomyłkę.
- Od: 15 wrz 2010, 10:58
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DITD 90KM
2000r.
Strona 1 z 1