Różne problemy z klimatyzacją.
odnośnie mojego problemu z klimatyzacją to ostrzegam wszystkich, którzy jeżdżą z nieszczelnym układem klimatyzacji otóż u mnie jak się okazało przez dziurawy przewód tak sobie pociągło wilgoci, że w końcowym rezultacie osuszacz się rozleciał iiii cały układ do rozbierania i czyszczenia co już raz robili i klima działała super przez jakichś 10minut, pewnie za jakiś czas pokuszę się znowu, a na razie odpuszczam. Pozdrawiam!
- Od: 10 lip 2010, 16:05
- Auto: Premacy 2003 2,0DITD
Mam to samo, tez nawet mi się kompresor nie załączał, byłem w warsztacie nabili mi azotu( żeby sprawdzić czy jest nieszczelność) no i sprężarka klimy ruszyła, niestety za 2 dni cały azot uciekł czyli to się = z nieszczelnością i teraz muszę szukać dziury hehe. Więc Nie martw się, jeżeli masz zero czynnika to nie ma możliwości żeby ci klima ruszyła. Pozdrawiam
- Od: 26 mar 2011, 15:25
- Auto: Premacy 2001 1.8 114KM lpg:–)
a możecie mi powiedzieć ile kosztuje takie sprawdzenie nieszczelności i nabicie klimy?
jest ewentualnie jakiś słaby punkt który pada w takich sytuacjach często?
u mnie tez sie nie załacza sprężarka a wczesniej dzialała słabo, więc pewnie czynnika już nie ma – samochód ma 11 lat ma prawo
pozdr
rt
jest ewentualnie jakiś słaby punkt który pada w takich sytuacjach często?
u mnie tez sie nie załacza sprężarka a wczesniej dzialała słabo, więc pewnie czynnika już nie ma – samochód ma 11 lat ma prawo
pozdr
rt
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
- Od: 11 sie 2007, 20:17
u mnie klima działa, lecz przy załączaniu się sprężarki odczuwa się wyraźny spadek mocy a czasami nawet szarpie,do tego jak się sprężarka włącza słychać taki trzask jak by maskę zamykał , niewiem czy tak ma być czy się sprężarka zaciera i stawia duży opór silnikowi?
BYŁA 323 SEDANIK 96R,PREMACY 99R, OBECNIE 626GF
Witam,wczoraj nabiłem klime po sprawdzeniu szczelnośći wszystko by było ok tylko wentylator pochodzi minutę potem wyłączy się na minute nie wiem czy tak ma być bo nawet mechanik ma wątpliwości. Jak miałem mondeo to wentylator chodził cały czas.Może ktoś z kolegów coś wie na ten temat 
- Od: 13 maja 2011, 18:32
- Auto: Mazda Premacy,2000r DiTD 90KM
Dzięki kolego ale jesteś szybki 
- Od: 13 maja 2011, 18:32
- Auto: Mazda Premacy,2000r DiTD 90KM
Witam kolegów.Ja również pojechałem "nabić" klimę .Cały proces trwał ponad godzinę,gość wytworzył próżnię,nabił czynnikiem układ,klima ruszyła ;na zamkniętym obiegu było przy kratkach 2-3 stopnie Celcjusza.Już się cieszyłem z miłego chłodku w środku :–) .Jednak przy sprawdzaniu wycieków okazało się,że czynnik uchodzi z chłodnicy (skraplacza)
.Gość stwierdził,że szkoda mojej kasy bo mogę się nacieszyć chłodkiem może dwa miesiące albo dwa dni.Spuścił czynnik z układu zainkasował marne 40 PLN i pozostałem w punkcie wyjścia ale z wiedzą o kosztach ,które mnie czekają.Najtańsza chłodnica na alledrogo 360PLN z wysyłką a wymiana mam nadzieję z pomocą kolegów z forum nie sprawi mi dużo problemów.Czy ktoś z kolegów wymieniał już skraplacz w swojej Madzi?Czy wystarczy odchylić chłodnicę cieczy czy trzeba spuścić płyn z układu chłodzenia i wyjąć po kolei obie chłodnice 

Witam a ja zwracam się o pomoc z takim problemem tydzień temu nabyłem Madzie 323f 97r 1.5 z klimatyzacja aczkolwiek dziwiło mnie to ze nie ma drugiej chłodnicy ani drugiego wiatraka . Wczoraj pojechałem do zakładu zajmującego się klima i co się okazało podniosłem maskę gościu patrzy i on zielony bo ani nie mam mówi wiatraka ani chłodnicy a guzik w środku jest do klimy i jak go wciskam to się zaświeca i temperatura nie dużo ale opada . Pojechałem do drugiego serwisu i gościu mówi ze mam jakiś jeden z pierwszych rodzaju klimy bez wiatraka i chłodnicy jakaś elektryczna...hm...Pomocy spotkał się ktoś może z czymś takim....?
TakE me WhEre yOu aRe -SchNazzy
- Od: 28 sty 2008, 18:09
- Auto: Mazda 323 f GLX 1.6 16v 92r i
323 f 1.5 97r.
kolarek napisał(a):Witam kolegów.Ja również pojechałem "nabić" klimę .Cały proces trwał ponad godzinę,gość wytworzył próżnię,nabił czynnikiem układ,klima ruszyła ;na zamkniętym obiegu było przy kratkach 2-3 stopnie Celcjusza.Już się cieszyłem z miłego chłodku w środku :–) .Jednak przy sprawdzaniu wycieków okazało się,że czynnik uchodzi z chłodnicy (skraplacza).Gość stwierdził,że szkoda mojej kasy bo mogę się nacieszyć chłodkiem może dwa miesiące albo dwa dni.Spuścił czynnik z układu zainkasował marne 40 PLN i pozostałem w punkcie wyjścia ale z wiedzą o kosztach ,które mnie czekają.Najtańsza chłodnica na alledrogo 360PLN z wysyłką a wymiana mam nadzieję z pomocą kolegów z forum nie sprawi mi dużo problemów.Czy ktoś z kolegów wymieniał już skraplacz w swojej Madzi?Czy wystarczy odchylić chłodnicę cieczy czy trzeba spuścić płyn z układu chłodzenia i wyjąć po kolei obie chłodnice
zdejmujesz przednią atrapę i masz dostęp do chłodnicy klimy
- Od: 2 maja 2009, 19:42
- Auto: Premacy DiTD 2000 r.
marasmuzyk tak ma być
na wolnych obrotach jak włączam klime to obroty ciut spadną ale zaraz podnoszą się do 700-750 i tak trzymają
to się załącza sprzęgło elektromagnetyczne przy sprężarcem323m napisał(a):słychać taki trzask
na wolnych obrotach jak włączam klime to obroty ciut spadną ale zaraz podnoszą się do 700-750 i tak trzymają
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Zadałem takie pytanie firmie zajmującej się klimatyzacją i dostałem odpowiedź,że naprawiają chłodnice ale uszkodzone mechanicznie.W moim przypadku skraplacz nie nadaje się do naprawy bo po prostu rozszczelnił się ze starości