Czy możliwe że mam 8-letni aku w premacy?
1, 2
Witam,
Mam Premacy z 2000r, 2.0 DiTD, oryginalny akumulator Panasonica wytrzymał mi 10 lat. Ostatecznie nie dał rady zimie, ale wynik i tak niezły.
Mam Premacy z 2000r, 2.0 DiTD, oryginalny akumulator Panasonica wytrzymał mi 10 lat. Ostatecznie nie dał rady zimie, ale wynik i tak niezły.

- Od: 31 sty 2011, 17:04
- Auto: Mazda Premacy
rok prod. 2000
2.0 DiTD – 90 KM
A akumulatorów Boscha nie robią teraz "Francuzy"? W Astrze miałem Silvera "Made in France". Tak naprawdę nie ma to znaczenia. Też słyszałem, że Futura nie jest zła, ale testowałem tylko Silvera 4 lata w Astrze i mogę go polecić. Teraz w Madzi, jak już wcześniej pisałem, mam 11 letniego, montażowego (chyba) Panasonica.
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
Na pewno Bosch inne zachodnie firmy są dobre, ale szanujcie swój rynek, dawajcie pracę Polakom w Polsce. Centra Futura jest chyba na licencji amerykańskiej, ale przynajmniej robiona w Poznaniu i sprawuje się b. dobrze. Jest też dobra firma przedwojenna z tradycjami – ZAP Piastów chyba. Jeżeli jest podobna cena akumulatorów różnych marek, to na pewno nie ma dużych różnic w jakości, ale zawsze lepiej wybierać świadomie te robione na terenie Polski niż importowane. Poprzez większą produkcję w naszym kraju, Polska się bogadzi, to proste. Pozdrawiam
- Od: 3 lip 2008, 16:33
- Auto: M5 2005
Jaka nie straszna, u nas minus 10 od paru dni. Ostatnie próby wytrzymałości starych aku. W marcu będzie jak w garncu.
Nie ekscytujcie się wydatkami na nowy aku bo i tak zaraz Wam siądzie turbina, albo czujnik ABS i trzeba będzie zabulić więcej.
Nie ekscytujcie się wydatkami na nowy aku bo i tak zaraz Wam siądzie turbina, albo czujnik ABS i trzeba będzie zabulić więcej.
- Od: 3 lip 2008, 16:33
- Auto: M5 2005
Witam!
No i niestety u mnie tez padł akumulator.
Zamierzam kupić Centre Future 60 Ah 600 A. Dobry bedzie do Premacy 1.8 benzyna ?
No i niestety u mnie tez padł akumulator.
Zamierzam kupić Centre Future 60 Ah 600 A. Dobry bedzie do Premacy 1.8 benzyna ?
- Od: 22 cze 2010, 11:20
- Auto: Mazda Premacy 1.8 benz. 2001 r. 100 KM
No nie przesadzajmy – 10 to jeszcze nie tak strasznie. Ja parkuję pod chmurką i rano o 6 mam -10 , -12 , ale jakoś super od kopa pali. W zeszłym roku jak szedłem a było po -22 , -25 to wtedy zdrowaśkę po drodze zmawiałem , ale moja octavia TDI mnie nie zawiodła , kontrolki przygasły i od kopa paliła.
A właśnie , mazda ma ten plus że lekko palli , żadne przygasanie kontrolek
A właśnie , mazda ma ten plus że lekko palli , żadne przygasanie kontrolek
- Od: 14 sie 2010, 11:37
- Auto: Premacy 2,0 DITD , 2002 r. 7 osób
Jeśli kupować to jak najbardziej Polskie akumulatory
Jeśli mowa o Centrze, to niestety Centrę kupili Amerykanie i mają teraz 98% akcji. A Centra w 2008 roku zmieniła oficjalną nazwę na Exide Technologies S.A.
. Choć nadal produkują akumulatory pod nazwą CENTRA 

Jeśli mowa o Centrze, to niestety Centrę kupili Amerykanie i mają teraz 98% akcji. A Centra w 2008 roku zmieniła oficjalną nazwę na Exide Technologies S.A.
- Od: 31 sty 2011, 17:04
- Auto: Mazda Premacy
rok prod. 2000
2.0 DiTD – 90 KM
1, 2