Letni płyn w spryskiwaczu
Strona 1 z 1
Nie tylko drogą, którą wlałeś. Jak już rozmrozisz to albo wypsikać wszystko, albo jaką rurkę w zbiorniczek i zassać. Można jeszcze rozłączyć gdzieś wężyk przy spryskiwaczu, końcówka do jakiegoś naczynia i dalej pompować tak jak byś spryskiwał szyby – ale to tylko pod warunkiem, że wiesz iż nie ma lodu w zbiorniczku bo inaczej uszkodzisz pompkę.
- Od: 30 wrz 2006, 17:35
- Auto: Mazda 323p '98 poj 1.4
Mazda 6 II generacji kombi poj.2000 benz.
mynton napisał(a):czy jest jakiś kranik czy korek żeby to zlać
odpompować najprościej sam tak robiłem niema tego w pełnym zbiorniku aż tyle.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Denaturat odpada podczas wypsikiwania zostawi zacieki ma masce. Kupiłem raz zimowy płyn z Biedronki i wyżarł lakier – takie zacieki co zlatują po masce żadne mycie po sezonie zimowym tego nie usunęło .
Stwierdziłem woda z węża gorąca przez 30 min. następnie wypsikam do zera i zaleje zimowy.
Stwierdziłem woda z węża gorąca przez 30 min. następnie wypsikam do zera i zaleje zimowy.
- Od: 10 wrz 2010, 19:42
- Auto: Premacy 1.8 B
2000r.
Nie wiem jak w Polsce ale można kupić płyn skoncentrowany na – 60 stopni (jeśli cały taki się wleje)
i rozrzedzi ten co jest w zbiorniku a zarazem zabezpieczy przed zamarznięciem
.
Mynton a tak na serio wlałeś płyn z biedronki?
i rozrzedzi ten co jest w zbiorniku a zarazem zabezpieczy przed zamarznięciem
Mynton a tak na serio wlałeś płyn z biedronki?
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Mariianek napisał(a):Nie wiem jak w Polsce ale można kupić płyn skoncentrowany na – 60 stopni (jeśli cały taki się wleje)
i rozrzedzi ten co jest w zbiorniku a zarazem zabezpieczy przed zamarznięciem.
to na nic jeśli już letni zamarzł bo nawet jeśli rozpuści w zbiorniczku to w przewodach na 100% nie
tak jak napisał say u niego zadziałało ale wcześniej nie zamarzło, tylko trzeba od razu całą instalację przepłukać nowym roztworem bo inaczej porobią się zatory w przewodach do przednich jeszcze w miarę bezproblemowo można się dostać i jakąś suszarką się wspomóc aby to roztopić, to do tylnego spryskiwacza już jest duży problem bo jest pociągnięty pod plastykami przedniego prawego słupka a dalej pod podsufitką
ja bym kolego mynton poszukał ogrzewanego garażu na jedną nockę i problem powinien się roztopić
a denaturatu nie polecam we wcześniejszym aucie miałem podobnie takie brzydkie zacieki nie do zmycia
pozdrawiam
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
U mnie też zadziałał koncentrat (-60C) Sonaxa
Moje auto: viewtopic.php?f=137&t=101867
- Od: 20 maja 2010, 23:32
- Auto: M6'04 GY LF
Yaris'07 1.0PB
Strona 1 z 1