Problem z komputerem pokładowym
Strona 1 z 1
Witam! Jestem nowym posiadaczem Mazdy Premacy 1.8 benzyna. Mam pewien problem z komputerem pokładowym. Auto 2,5 miesiąca było nieużywane i był odłączony akumulator. Po podłączeniu akumulatora wszystko było ok poza komputerem, który pokazuje spalanie itp. Komputer pokazuje same kreski i nie pokazuje żadnych innych danych oprócz temperatury zewnętrznej. Czy ktoś miał podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc.
- Od: 23 lut 2010, 23:13
- Auto: PREMACY 1.8b 114km 1999r.
i prawidłowo ci rafal75 pokazuje, musisz przejechać coś jak dobrze pamiętam ze 40 km, poczytaj instrukcję pozdrawiam
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
A po takim czasie nie użytkowania i odłączonego akumulatora to się sam komputer nie zrestartował?
www.demotywatery.pl
- Od: 23 wrz 2009, 21:38
- Auto: Mazda Premacy TDVI 2.0
Wojtaszek23 napisał(a):A po takim czasie nie użytkowania i odłączonego akumulatora to się sam komputer nie zrestartował?
Niekoniecznie. W moim przypadku gdy rozładowałem akumulator (zostawiłem Preamcy na zapalonych światłach) nie zapalał nawet kontrolek czyli poziom totalnie rozładowany. w tej sytuacji jak naładowałem akumulator (na kablach) nie mogłem odalic samochodu komputer nie był zrestartowany musiałem zrobić to sam
- Od: 26 lis 2008, 12:01
- Auto: Mazda Premacy 2,0 DiTD 2000r
Witam kolegów . Właśnie wróciłem do dom z pracy i idę spróbować zrestartować ten komputer.
Zamelduję potem czy coś to pomogło.pozdrawiam.
Edit:
Witam wszystkich. Wczoraj zrestartowałem komputer jak mi radziliście i nic to nie pomogło,dalej na wyświetlaczu są same kreski(----) nie pokazuje żadnych danych ,oprócz temperatury zewnętrznej .Od wczoraj przejechałem ponad 200km.Może któryś z was podpowie co to mogło tam jeszcze nie zadziałać ?Z góry dziękuję.
Nie piszemy postu pod postem, edytujemy ostatni.
Moderator
Edit:
Witam wszystkich. Wczoraj zrestartowałem komputer jak mi radziliście i nic to nie pomogło,dalej na wyświetlaczu są same kreski(----) nie pokazuje żadnych danych ,oprócz temperatury zewnętrznej .Od wczoraj przejechałem ponad 200km.Może któryś z was podpowie co to mogło tam jeszcze nie zadziałać ?Z góry dziękuję.
Nie piszemy postu pod postem, edytujemy ostatni.
Moderator
- Od: 23 lut 2010, 23:13
- Auto: PREMACY 1.8b 114km 1999r.
Strona 1 z 1