W mojej Mazdzie Premacy nie działa regulacja wysokości fotela kierowcy – zapewne jest to jakiś błahy problem i można sobie z nim poradzić.
Ale mam pytanie – wyjmując fotel kierowcy trzeba odłączyć kabelek do poduszki, która jest w fotelu. Czy po ponownym podłączeniu komputer nie będzie sygnalizował błędu? Mam stare wejście do komputera i w serwisach w okolicy nie mogą podłączyć samochodu pod swoje komputery, więc w razie wyświetlenia błędów musiałbym jechać pewnie do serwisu Mazdy. Wolałbym tego uniknąć.
A może jest jakiś inny sposób, by sprawdzić co tam się uszkodziło w tym fotelu w regulacji wysokości siedzenia, bez jego demontażu?
Regulacja wysokości fotela kierowcy nie działa
Strona 1 z 1
W Premacy nie ma regulacji wysokości fotela kierowcy, jest tylko regulacja nachylenia siedziska. Po podłaczeniu nie powinno być błędu, jeśli będzie to możesz go samemu wykasować. Instrukcja jest przy odczytywaniu kodów. Problem z podłączeniem się do gniazda (tego wewnątrz samochodu) to wg ASO normalna przypadłość. Potrzebna jest cierpliwość. Nie ma tego problemu z gniazdem pod maską.
Ja mam regulację wysokosci fotela kierowcy.Ręczna regulacja .1 -wysokosć,2 nachylenie .Dwa duze pokrętła.Po lewej od drzwi.
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
Strona 1 z 1