Spadek obrotów silnika w czasie jazdy
Strona 1 z 1
W czasie jazdy z prędkością 130km/ na 6-tym biegu przy włączonym tempomacie po przejechaniu kilku kilometrów nastąpiło samoczynne wyłączenie tempomatu i obroty silnika zaczęły spadać.Dociskanie pedału gazu nie pomogło,obroty w dalszym ciągu spadały. Zjechałem na pas awaryjny,wyłączyłem silnik i po kilku sekundach uruchomiłem ponownie – jak ręką odjął. Podobny przypadek zdarzył mi się już wcześniej kiedy chciałem zwiększyć prędkość przyciskiem na kierownicy.Czy ktoś orientuje się co to może być? Za wszelkie informacje z góry dziekuję.
Zapewne kod usterki zapisał się do komputera samochodu...trzeba by zeskanować błędy , przeanalizować... i naprawić usterkę...w ASO powinni się z tym szybko uporać...jeżeli nie ma błędu w zapisie komputera, a takie coś się robi...to będzie trudno zlokalizować przyczynę. Koledze 1/2 roku tak szukali usterki w Toyocie...w końcu okazało się...jak auto zatrzymało się całkiem i nie dało odpalić...przyczyną był zapchany nowy filtr paliwa...a wszyscy szukali przyczyny w elektryce samochodu.
Pozdrawiam M5
Pozdrawiam M5
Strona 1 z 1