nie odpala na rozgrzanym silniku

Postprzez suchy299 » 6 lis 2013, 22:32

Witam, zmagam sie z problemem w maździe mojego wuja i niestety brakuje mi już na nia pomysłów.
Na początku świeciło kontrolkę silnika, samochód na zimnym silniku odpalał, lecz dochodził do temperatury około 90 stopni i gasł. Po czym był problem z jego uruchomieniem. Odczytałem błędy i wyszedł błąd rozkodowanych wtrysków, zrobiłem im kalibracje według metody opisanej na forum i błąd zniknął. Niestety samochód dalej po rozgrzaniu gasł, w tym momencie jestem po wymianie czujnika ciśnienia paliwa Rail w szynie i samochód pracuje nawet po osiągnięciu temp 90 stopni, tylko teraz jak go zgaszę to nie można go ponownie uruchomić do momentu kiedy nie wystygnie. Po wymianie czujnika Rail wyskoczył błąd całkowicie zapchany filtr cząstek stałych. Powiedzcie mi czy przez ten filtr może być problem z uruchomieniem samochodu rozgrzanego? Czy jest w ogole możliwość jego wypalenia w momencie kiedy jest całkowicie zapchany?
Prosze was o pomoc bo mam już dość tego samochodu, a chciał bym pomóc wujaszkowi :)
suchy299