Silnik Diesel 143 KM – "przedmuchy"
1, 2
Muszę powiedzieć ,że swego czasu w mojej Madzi rzeczone uszczelki zostały również wymienione ,z tym że spod korka wlewu waliło jak z lokomotywy , oleju mi ubywało i to dosyć szybko co również było przyczyną zapchania DPFu. Po wymianie uszczelek wszystko wróciło do normy .
67igor1 napisał(a):Wierzysz im? Jak znajomy poszedl do ASO w UK kupic uszczelki, to glowny mechanik smial sie, ze sie tego nie wymienia... to jest dozywotnie... – zacofani jacys.
Świadomość problemu uszczelniaczy rośnie – nawet przy ostatniej wymianie oleju pytali się czy uszczelniacze zrobione. A ignorantów można znaleźć wszędzie.
Steve napisał(a):Świadomość problemu uszczelniaczy rośnie – nawet przy ostatniej wymianie oleju pytali się czy uszczelniacze zrobione. A ignorantów można znaleźć wszędzi
Ludzie czytają forum MazdaSpeed jak widać. Pracownicy ASO, mechanicy, elektrycy...trafiają się inżynierowie i technicy dysponujący dużą wiedzą...siła takiego forum jest ogromna !
Cieszę się że czynnymi użytkownikami na tym forum są ludzie z doświadczeniem.
Dzięki MazdaSpeed wiele aut nie uległo poważnej awarii...praca zrobiona przez ludzi dbających o porządek na forum i jakość merytoryczną przynosi wiele dobrego.
Można śmiało przytoczyć słynne słowa:
Nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak nielicznym.
Pozdrawiam
M5
ile w uk kosztuja w sklepie te podkladki ? i ile wam zajelo wymienienie ich ? jade na urlop i tylko jutro mialbym czas to zrobic dlatego pytam
mechanika,zawieszenia, rozrzady diagnostyka komputerowa pomagam w zakupie samochodu (oceniam stan techniczny przed zakupem pomagam zbic cenne )crawley anglia west sussex 07521055674 wojtek
- Od: 7 paź 2010, 21:46
- Auto: mazda 6 2008 2.0
wojta napisał(a):ile w uk kosztuja w sklepie te podkladki ? i ile wam zajelo wymienienie ich ? jade na urlop i tylko jutro mialbym czas to zrobic dlatego pytam
okolo 40GBP wraz z uszczelka... i 2h pracy...
Ps. ale Ty nie masz Mazdy...
Skoda Rapid , Mii FR-line 1.0
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
i tak zapytalem w zlym dziale to mazda 6 2004 wali z pod korka jak z wydechu dziekuje pozdrawiam
mechanika,zawieszenia, rozrzady diagnostyka komputerowa pomagam w zakupie samochodu (oceniam stan techniczny przed zakupem pomagam zbic cenne )crawley anglia west sussex 07521055674 wojtek
- Od: 7 paź 2010, 21:46
- Auto: mazda 6 2008 2.0
wojta napisał(a):i tak zapytalem w zlym dziale to mazda 6 2004 wali z pod korka jak z wydechu dziekuje pozdrawiam
nie martw sie... silnik ten sam
Witam,
Może głupie pytanie, ale... Rozszczelniła mi się turbosprężarka. Przy okazji okazało się, że mam przedmuchy i w Moto-Remo z Iławy, gdzie regenerują turbosprężarki, powiedzieli, że to przez te przedmuchy właśnie i dopóki tego nie zrobię, to nawet po włożeniu nowej turbosprężarki będzie to samo. Prawda to? Bo patrzyło na to dwóch innych mechaników i oni jakoś nie widzą związku między tymi dwoma rzeczami, ale też fachowcami od Mazd nie są...
Dzięki i pozdrawiam.
Może głupie pytanie, ale... Rozszczelniła mi się turbosprężarka. Przy okazji okazało się, że mam przedmuchy i w Moto-Remo z Iławy, gdzie regenerują turbosprężarki, powiedzieli, że to przez te przedmuchy właśnie i dopóki tego nie zrobię, to nawet po włożeniu nowej turbosprężarki będzie to samo. Prawda to? Bo patrzyło na to dwóch innych mechaników i oni jakoś nie widzą związku między tymi dwoma rzeczami, ale też fachowcami od Mazd nie są...
Dzięki i pozdrawiam.
Big dogs don't have to bark.
- Od: 4 cze 2009, 22:23
- Auto: M6 GY MZR-CD 143KM
deVlin napisał(a):Witam,
Dzięki i pozdrawiam.
witam kolege...
po co podajesz swoje informacje w dwoch zblizonych tematach? czy w jednym nie wystarczy?
67igor1 napisał(a):witam kolege...
po co podajesz swoje informacje w dwoch zblizonych tematach? czy w jednym nie wystarczy?
Na ten wątek trafiłem najpierw, ale dawno nikt w nim nie pisał. Dlatego napisałem w tym drugim, ponieważ ostatni post był z dzisiaj.
Big dogs don't have to bark.
- Od: 4 cze 2009, 22:23
- Auto: M6 GY MZR-CD 143KM
deVlin napisał(a):ponieważ ostatni post był z dzisiaj.
eh... jak jakikolwiek watek otrzyma nowy wpis, to oznacza, ze bedzie u gory strony
witam. może ktoś odpowie – mam objawy jak powyżej ...... ale mechanik powiedział że to odma jest zatkana bo gdyby były to uszczelniacze to spaliny waliłyby na zewnątrz a nie zasysałoby ich do środka. Fakt wąchałem dymek z pod korka wlewu oleju i nie śmierdzi spalinami – a dodam że mam problem z uszczelnieniem silnika ponoć przez odmę wytwarza się nadciśnienie i stad nieszczelność ! Co wy na to
-
kret79
Miałem wczoraj wymieniane podkładki, olej fitlr oleju i kalibrowałem wtryski, jak odkrecam teraz korek oleju wygląda to nastepująco:
[youtube]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YDyKr6-_j1E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/youtube]
https://youtu.be/YDyKr6-_j1E
[youtube]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YDyKr6-_j1E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/youtube]
https://youtu.be/YDyKr6-_j1E
- Od: 10 paź 2014, 14:13
- Auto: Mazda 3 BK, 2.0 Diesel, 2008, RF7J, 143 Koni.
1, 2