Błąd P0101-FF, P0104-FF, P0101-C, U2023-A0 na zimnym silniku poniżej 4C

Postprzez domenatrade » 30 lis 2019, 13:03

Dzień Dobry.
Może ktoś miał taki przypadek jak w tytule?
Na zimnym silniku po około 40 sekundach od rozruchu pojawiają się błędy P0101-FF, P0104-FF, P0101-C, U2023-A0 poniżej temperatury otoczenia 4C.
Wymieniłem filtr powietrza, przemyłem przepływomierz, wyzerowałem MAF i błędy wracają.
Dodam że tylko gdy temperatura spadnie poniżej 4 stopni. Po skasowaniu błędu gdy trochę się zagrzeje silnik brak jakichkolwiek błędów. Czasami gdy powyżej 4 stopni wyskakuje błąd P0104-FF.
Z silnikiem nic się nie dzieje niepokojącego.
W załączniku są live logi z Forscana gdzie pojawiają się te błędy.
Może jakaś dobra dusza zerknie i podpowie co może być przyczyną takiego zachowania silnika przed tym jak kupię nowy przepływomierz <płacze>
Załączniki
LiveData_2019-11-30_12.28.48.fsl.zip
log z błędami po uruchomieniu silnika
(84.7 KiB) Pobrane 1 raz
LiveData_2019-11-30_12.32.28.fsl.zip
log po skasowaniu błędów
(61.53 KiB) Pobrane 1 raz
DTC_2019-11-22_06.48.55.txt.zip
Kody błędów z forscana
(966 Bajtów) Pobrane 3 razy
Początkujący
 
Od: 20 sie 2019, 22:10
Posty: 3
Auto: Mazda 5 2.0 diesel 143km 2007 rok

Postprzez domenatrade » 6 gru 2019, 21:28

Temat do zamknięcia. Winny całego zamieszania był przepływomierz.
Początkujący
 
Od: 20 sie 2019, 22:10
Posty: 3
Auto: Mazda 5 2.0 diesel 143km 2007 rok

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Moderator

Moderatorzy 5 / Premacy