Problem po czyszczeniu EGR'a
Strona 1 z 1
Po wielu bojach z odkręcaniem i przykręcaniem zakończyłem operację jak mi się wydawało pomyślnie operację czyszczenia EGR'a. Cały szczęśliwy wsiadłem do mojej 5, niestety przy próbie odpalenia zonk
Kontrolki się zapalają, niestety gdy próbuję odpalić wszystkie kontrolki i wyświetlacze w samochodzie gasną
Jakby jakieś zwarcie. Dodatkowo słychać jakby delikatne buczenie, ale tylko w momencie przekręcenie kluczyka w pozycję ON. Pytanie czy to może być związane z operacją czyszczenia, jeśli tak to co to może być. Czy to po prostu zbieg okoliczności ?
- Od: 14 kwi 2008, 17:05
- Auto: Mazda 5, TOP 2.0 CD (143KM)
Zrobiłem dochodzenie i wygląda na to że dźwięk o którym pisałem wydobywa się z alternatora. Jak zaczynam nim obracać to dźwięk się zmienia. Czy to oznacza że mam zwarcie na alternatorze ? Czy da się go jakoś całkiem odłączyć żeby sprawdzić czy to on generuje zwarcie i bez niego samochód samochód odpali ?
i zastanawiam się jeśli to alternator jakim cudem zwalił się przy czyszczeniu EGR, chyba nieszczęśliwy zbieg okoliczności
i zastanawiam się jeśli to alternator jakim cudem zwalił się przy czyszczeniu EGR, chyba nieszczęśliwy zbieg okoliczności
- Od: 14 kwi 2008, 17:05
- Auto: Mazda 5, TOP 2.0 CD (143KM)
Strona 1 z 1