Witam
Przeglądałem podobne wątki w przypadku innych modeli Mazdy, ale nie wiem czym może to być spowodowane. 3 tygodnie temu wymienione były przednie amortyzatory. Od 4-5 dni przy zmianie biegów z niższego na wyższe (1-2, 2-3,3-4) zapala się kontrolka hamulca ręcznego, ale tylko przy zmianie a wczoraj zauważyłem jadąc lokalną drogą, że jak najechałem na małą wyrwę w jezdni to kontrolka hamulca migała, a na dodatek przestała działać lewa żarówka od świateł mijania (2 dni temu). Czy ma to związek z bezpiecznikami?
Proszę o porady
Kontrolka hamulca ręcznego zapala się przy zmianie biegów
Strona 1 z 1
Sprawdzałem w styczniu i był, po dzisiejszych oględzinach stwierdziłem brak płynu. W sierpniu 2015 roku był wymieniany. Czy może mieć to związek z wymianą przednich amorków (5 tygodni temu)? Czy przy wymianie mechanik musiał odkręcić zbiornik i spuścić płyn?
asgaard napisał(a):Czy przy wymianie mechanik musiał odkręcić zbiornik i spuścić płyn?
Nie, natomiast trzeba odczepić wężyk z "haczyka" z amorka i przy tym mogło się rozszczelnić np. ze starości i pomału się płyn sączy aż ubył całkiem. Zerknij dobrze na wężyk idący do zacisku w okolicy koła.
Temat uważam za zamknięty, ale zanim to nastąpi chciałbym się spytać co sądzicie na temat filtrów kabinowych BIOKNIGHT f-my Filtron i jaka jest jego cena do Mazdy 5?
Dziękuję
Dziękuję
Strona 1 z 1