Witam,
Czy ktoś przerabiał zwiększenie prześwitu pod autem. Moja żona 2 razy rozwaliła płytę pod silnikiem a raz dodatkowo zderzak na drodze szutrowej(300m do domu!). Ja jeżdżę Jeepem i raczej o nic nie zahaczam. Inne osobówki też przejeżdżają bez problemu a nasza Mazda5 ma już nowy zderzak- zaczął pękać na kłach i płyta pod silnikiem znów się zaczyna łamać.
Jakie rozwiązanie?
– Może ktoś produkuje metalowe osłony pod silnik Mazdy?
– zrobić mu lift?
Proszę o porady.
zwiększenie prześwitu
Strona 1 z 1
są firmy które specjalizują się podnoszeniem zawiasu. Przeważnie podnoszą 4x4 lub suvy ale z osobówką też nie powinno być problemu – w rozsądnych wartościach. Na wschodzie europy jest to naturalna praktyka
Sam jeździłem avenzą w rosji na +4cm
No i stało się! Większa koleina na jakiejś polskiej drodze i efekt: połamana kolejna osłona pod silnikiem, zryty dół przedniego zderzaka,
POMOCY!
– Gdzie we Wrocławiu jest warsztat zajmujący się podnoszeniem zawieszenia Mazdy?
POMOCY!
– Gdzie we Wrocławiu jest warsztat zajmujący się podnoszeniem zawieszenia Mazdy?
-
Ziemek69
Witam!
Czy ktoś działał może w tym zakresie. Ostatnio wracając z wakacji (4 dorosłe osoby i 2 dzieci) zahaczyłem podwoziem – nie wiem konkretnie czym – o wystającą studzienkę z asfaltu. Ratowało by mnie jakieś 2 -3 cm. Amory wymieniłem 2 tyg temu.
Czy ktoś działał może w tym zakresie. Ostatnio wracając z wakacji (4 dorosłe osoby i 2 dzieci) zahaczyłem podwoziem – nie wiem konkretnie czym – o wystającą studzienkę z asfaltu. Ratowało by mnie jakieś 2 -3 cm. Amory wymieniłem 2 tyg temu.
- Od: 9 lut 2014, 17:33
- Auto: Mazda 5, 1.8 Pb, LPG STAG 300
Ventus napisał(a):Czy ktoś działał może w tym zakresie. Ostatnio wracając z wakacji (4 dorosłe osoby i 2 dzieci) zahaczyłem podwoziem – nie wiem konkretnie czym – o wystającą studzienkę z asfaltu. Ratowało by mnie jakieś 2 -3 cm. Amory wymieniłem 2 tyg temu.
Przyłączam się do pytania, sam z chęcią podniósłbym nieco swoją Madzię, bo jest za niska
- Od: 26 mar 2014, 20:25
- Auto: Mazda 5 1,8; 116 KM, LPG
ja to zrobiłem tak:
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ail/page-3
koszty materiału ok 100zł, robota własna
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ail/page-3
koszty materiału ok 100zł, robota własna
Ventus napisał(a):Ostatnio wracając z wakacji (4 dorosłe osoby i 2 dzieci) zahaczyłem podwoziem – nie wiem konkretnie czym – o wystającą studzienkę z asfaltu.
dziwne...
Czy jeździsz po "normalnych drogach"? Czy masz standardowe zawieszenie?
Napisz (lub wrzuć zdjęcie zrobione z boku auta) jak wygląda przerwa pomiędzy nadkolem a kołem?
Dopisano 24 lip 2014, o 12:45:
To jest moja była obniżona:
Na normalnych sprężynach prześwit był 4,5 palcy dłoni (mojej)
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1