Zamienniki łączników stabilizatora
Strona 1 z 1
Koledzy ,ponoć łącznik stabilizatora na tył stosowany w Mazda 3 ,pasuje na tył do naszej Mazda 5
.Mam oczywiście na myśli orginalny łącznik Mazdy, nie zamiennik.Czy to prawda proszę o odpowiedż ,pozdrawiam gorąco
Natomiast jeśli nie orginały (cena trochę przeraża) jaką firmę polecacie, DELPHI, FEBI BILSTEIN,MOOG, YAMATO.nie mogę znależć LEMFÖRDER-a a ponoć dobre.pozdrawiam

- Od: 27 gru 2008, 20:43
- Auto: Mazda 5 MZR 2.0 143 KM
na allegro jest facet co ma oryginały Mazdy w dobrych cenach – nie pamietam, ale jak ktoś chce moge poszukac. Czesci dobiera po numerze VIN. Mi za poduszki silnika powiedział dużo mniej niż w ASO.
Co do zamienników wg cennika intercarsu wychodzą od ok 30zł wzywż i są takie same do 3 BK i 5 CR + Focus2/ Volvo c30, s40 II, c70 II kabrio, V50 (przynajmniej tak pasuje DELHI, YAMATO i MOOG, – wiec pewnie inne tez)
ok 30 AKUSAN
ok 50zł JC AUTO
ok 70-80 MOOG, YAMATO, FEBI BILSTEIN,
ok 110 DELPHI
LEMFÖRDER na zamowienie ale sądzac po cenie za przód – tył wyjdzie koło 140zł
Co do zamienników wg cennika intercarsu wychodzą od ok 30zł wzywż i są takie same do 3 BK i 5 CR + Focus2/ Volvo c30, s40 II, c70 II kabrio, V50 (przynajmniej tak pasuje DELHI, YAMATO i MOOG, – wiec pewnie inne tez)
ok 30 AKUSAN
ok 50zł JC AUTO
ok 70-80 MOOG, YAMATO, FEBI BILSTEIN,
ok 110 DELPHI
LEMFÖRDER na zamowienie ale sądzac po cenie za przód – tył wyjdzie koło 140zł
Mam krótkie pytanie bo z zawieszeniem u mnie na bakier czy łącznik stabilizatora wymieniać jeden padnięty czy trzeba wymienić obydwa?
- Od: 20 lut 2009, 08:55
- Auto: Mazda 626 2.0 DITD 2000 r.
W zasadzie nie ma musu wymieniać obydwóch ale skoro jeden umarł to i drugi też może długo nie pociągnąć zatem proponuję wymienić obydwa. Ja przynajmniej zawsze wymieniam parami,ale decyzja należy do Ciebie.
Witam,
planuję wymienić w swojej maździe gumy i łączniki stabilizatora z przodu. O ile ze znalezieniem gum nie mam problemu o tyle z łącznikami już tak.
Mianowicie wg katalogu jest to nr części BP4K-34-170C, nie ma tam niestety podanej długości. Na allegro znalazłem np. Febi 22408 o długości 298mm. Jako że szukałem TRW niby zamiennikiem Febi jest TRW JTS490. Tyle że katalog TRW podaje długość 198mm tego łącznika.
Z kolei szukając w katalogu TRW po modelu samochodu znajduje mi JTS7571 o długości 333mm.
Przy szukaniu cześci korzystałem z http://www.jimellismazdaparts.com/ . Nie znalazłem tam długości. Może jednak jest podana tylko nie wiem gdzie patrzeć?
Kwestia druga: jakiej firmy (nie)polecacie łączniki stabilizatora?
Bede wdzięczny za wszelkie za/przeciw
planuję wymienić w swojej maździe gumy i łączniki stabilizatora z przodu. O ile ze znalezieniem gum nie mam problemu o tyle z łącznikami już tak.
Mianowicie wg katalogu jest to nr części BP4K-34-170C, nie ma tam niestety podanej długości. Na allegro znalazłem np. Febi 22408 o długości 298mm. Jako że szukałem TRW niby zamiennikiem Febi jest TRW JTS490. Tyle że katalog TRW podaje długość 198mm tego łącznika.
Z kolei szukając w katalogu TRW po modelu samochodu znajduje mi JTS7571 o długości 333mm.
Przy szukaniu cześci korzystałem z http://www.jimellismazdaparts.com/ . Nie znalazłem tam długości. Może jednak jest podana tylko nie wiem gdzie patrzeć?
Kwestia druga: jakiej firmy (nie)polecacie łączniki stabilizatora?
Bede wdzięczny za wszelkie za/przeciw
- Od: 19 maja 2014, 07:52
- Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 CiTD 81kW
jeśli chodzi o drążki tojak wyżej : Ramech- miałem w poprzedniej madzi i dawały rade,
a jeśli chodzi o gumy stabilizatowa to radze zmierzyć sobie średnice drążka bo wg katalogów to z dopasowaniem różnie bywa... ja zakupione musiałem lecieć wymienić bo okazały się luźniejsze niż moje stare zużyte
Koniec końców zakupiłem na allegro "Febest" – marki nie znam ale wykonanie niezłe i dobrze dopasowane średnicowo.
a jeśli chodzi o gumy stabilizatowa to radze zmierzyć sobie średnice drążka bo wg katalogów to z dopasowaniem różnie bywa... ja zakupione musiałem lecieć wymienić bo okazały się luźniejsze niż moje stare zużyte
Strona 1 z 1