Problem z wentylatorem chłodnicy :–(
Potrzebuję pomocy.
Wentylator się nie włącza po przekroczeniu 90 stopni, silnik łapie temperaturę do 103 st. C. potem w trakcie jazdy trzyma 93 do 99 stopni i nadal stoi w miejscu.
Wentylator włącza się tylko jak włączę klimatyzację ale obroty nie są jakieś imponujące, w każdym bądź razie nie schładza zbytnio silnika może jakieś 2 stopnie w dół.
Bezpieczniki w komorze silnika sprawdzone i sprawne, w kabinie po stronie pasażera też wszystkie ok.
Przekaźnik jest sprawny ten pierwszy po lewej na górze w skrzynce w komorze silnika – na pewno odpowiada za łączenie wentylatora jak włączę klimatyzację.
Czy jest jeszcze jakiś inny przekaźnik odpowiedzialny za włączanie wentylatora automatycznie po osiągnięciu temperatury ale bez klimy ?
Torque pokazał dwa błędy P0480 i P02188.
Nie włącza mi się wentylator chłodnicy, M5 PB z 2006 r.
Strona 1 z 1
włączałeś wentylator na krótko?
Cześć, mam identyczny problem w mojej Maździe. Elektromechanik wymienił już cały wentylator chłodnicy razem z rezystorem, ale niestety to nic nie pomogło. Udało Ci się może znaleźć jakieś rozwiązanie?
Na pewno sprawdzę jeszcze styki przekaźników. Jak dokładnie sprawdzałeś ich sprawność?
Na pewno sprawdzę jeszcze styki przekaźników. Jak dokładnie sprawdzałeś ich sprawność?
- Od: 11 maja 2025, 16:57
- Auto: Mazda 2 DY 1.4 FXJA 2006
Strona 1 z 1