Ile oleju i jaki filtr mazda 5 2.0 lift benzyna
Strona 1 z 1
Hejka
Kupiłem 5 litrów Dexeli w jednym ze sklepow polecanych na forum. Niby wszędzie podają 4.3 litra. Razem z wymianą filtra wlałem równo 4 litry i bagnet pokazuje poprawny poziom także literek cały został na następną wymianę. Troche oleju zawsze zostaje w komorze silnika. 8-)
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Kupiłem 5 litrów Dexeli w jednym ze sklepow polecanych na forum. Niby wszędzie podają 4.3 litra. Razem z wymianą filtra wlałem równo 4 litry i bagnet pokazuje poprawny poziom także literek cały został na następną wymianę. Troche oleju zawsze zostaje w komorze silnika. 8-)
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Proszę o zapoznanie się z regulaminem i zasadami panującymi na forum
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego tematu.
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy w odpowiednim dziale, nadając mu tytuł, który określa problem.
5. Jeśli dobrze nazwiesz temat to na dole strony otrzymasz listę podobnych.
Temat taki istnieje. Właśnie tu.
Tu sprawdzisz co pasuje z innych modeli.
Podane są miejsca gdzie można ustalić numery części.
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego tematu.
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy w odpowiednim dziale, nadając mu tytuł, który określa problem.
5. Jeśli dobrze nazwiesz temat to na dole strony otrzymasz listę podobnych.
Temat taki istnieje. Właśnie tu.
Tu sprawdzisz co pasuje z innych modeli.
Podane są miejsca gdzie można ustalić numery części.
Witam, do mojej Madzi wchodzi dokładnie tyle samo oleju Mazda Dexelia Ultra 5W30 co u kolegi PiolasM5 czyli 4 litry. Przed każdą wymianą zastanawiam się czy nie zmienić na jakiś "lepszy" o ile taki jest. Filtr oleju firmy Filtron, numer według ich katalogu. Pozdrawiam
Witam wszystkich forumowiczów,jestem tu nowy i niedawno zakupiłem pierwszy raz Mazde 5 2.0 benzyna rok 2007.I zamierzam powoli zacząć wymieniać niektóre płyny i elemnty eksplatacyjne.
Mam pytanie widze że głównie polecacie oleje 5w30, a w Aso u mojej Madzi był lany ciagle Aral super Tronic 0W40, I nie wiem co teraz lać czy macie dośiadczenie z tym olejem czy może zmienić na jakiś inny,auto ma przebieg 112tys.
Z góry dziękuje za podpowiedzi .Pzdr.
Mam pytanie widze że głównie polecacie oleje 5w30, a w Aso u mojej Madzi był lany ciagle Aral super Tronic 0W40, I nie wiem co teraz lać czy macie dośiadczenie z tym olejem czy może zmienić na jakiś inny,auto ma przebieg 112tys.
Z góry dziękuje za podpowiedzi .Pzdr.
Lej jaki chcesz... to Twoje auto... Pamiętaj by specyfikacja producenta się zgadzała...
Jak chcesz się dowiedzieć więcej o olejach, to zapraszam do działu "Baza wiedzy"...
Jak chcesz się dowiedzieć więcej o olejach, to zapraszam do działu "Baza wiedzy"...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):Lej jaki chcesz... to Twoje auto...
Trochę obcesowa ta odpowiedź – jak dla mnie
Skoro taki problem otworzyć instrukcję obsługi i sprawdzić zalecane parametry to najlepiej rzepakowy, jest tańszy niż słonecznikowy ;p
Taka odpowiedź pasuje???
Przecież Wojtek napisał że ważne, żeby się specyfikacja zgadzała z tym co podaję producent.
TapTalk na Sony M2
Taka odpowiedź pasuje???
Przecież Wojtek napisał że ważne, żeby się specyfikacja zgadzała z tym co podaję producent.
TapTalk na Sony M2
Auto powinno dostać olej o specyfikacji zalecanej przez producenta...
Oleje się zmieniają i coraz to powstają nowe wersje... Dlatego by być na "topie" proponuję odwiedzić dział "Opinie i Poradniki", gdzie toczy się dyskusja o olejach typu: który lepszy i który lepiej smaruje...
viewforum.php?f=329
Oleje się zmieniają i coraz to powstają nowe wersje... Dlatego by być na "topie" proponuję odwiedzić dział "Opinie i Poradniki", gdzie toczy się dyskusja o olejach typu: który lepszy i który lepiej smaruje...
viewforum.php?f=329
Arkana , Renault , Mii
Zawsze będą takie pytania i nie ma co się dziwić , a łatwiej jest pomóc i odpowiednio skierować niż robić z tego aferę. Każdy jest inny 

Strona 1 z 1