Witajcie.
Jakiś czas temu znalazłem na aukcjach
MODUŁ STEROWNIKA BLUETOOTH
GS8S 66DHX
K2352
B009086
Gniazdo przyłączeniowe wygląda podobnie do tego gniazda w moim radiu.
Skoro moduł pasuje do Mazdy6 to pewnie po niewielkich przeróbkach może pasować do Mazdy5 i integrować się z wyświetlaczem oryginalnym.
Może ktoś orientuje się gdzie taki moduł się podłącza? Czy wchodzi między radio a instalację czy ma gdzieś w M6 swoje miejsce w instalacji.
sterowania z kierownicy pewnie nie będzie ale może inaczej to rozwiąże.
Moduł Bluetooth do Mazdy5 2006r
Strona 1 z 1
Sprawdziłem kierownicę z Mazdy5 po lifcie i okazuje się, że ma 2 rzędową wtyczkę.
Czyli wychodzi na to, że nawet jeżeli radio by obsługiwało BT to i tak nie ma jak tym sterować czy nawet sparować z telefonem. Jeszcze nie zarzucam tego projektu, ale na tą chwilę nie widzę pomysłu jak to ruszyć.
Czyli wychodzi na to, że nawet jeżeli radio by obsługiwało BT to i tak nie ma jak tym sterować czy nawet sparować z telefonem. Jeszcze nie zarzucam tego projektu, ale na tą chwilę nie widzę pomysłu jak to ruszyć.
Trochę może nie do końca na temat, ale wątek jest jak najbardziej ok.
Otóż, również przymierzam się do instalacji zestawu głośnomówiącego. Dla mnie priorytetem jest możliwość przeprowadzania rozmów oraz obsługa A2DP – czyli odtwarzanie muzyki z tefelonu.
Przeglądałem oferty producentów i ... jeśli chodzi o parrot to zdaje się ze minimuim jest MK6000 (nie są już sprzedawane) lub MKi9000. Jest jeszcze tani model BURRY, który obsługuje A2DP.
Czy ktoś ma zamontowany zestaw? Czy warto dorzucać kasę do wyświetlacza? I czy wybieranie głosowe oraz znaczniki głosowe są przydatne.
Oprócz wyboru samego zestawu chciałbym zapytać o sposób podłączenia. Mam radio w najprostszej wersji nie działa przycisk media (a wiec na jedną płytę bez obsługi MP3). W jaki sposób podłącza się zestaw?
Na stronie Parrot mozna wyświetlić odpowiednie adaptery:
http://www.amervox.com/kram/?marka=Mazda&model=Mazda-5&rok=Mazda-5-2005
Dwa ostatnie wydają się być ok, ale są tam emulatory zmieniarki. Rozumiem, że w tedy źródło dźwięku można przełączyć przyciskiem MEDIA. Na allegro sprzedawane są jednak adaptery ISO do mazdy. Czyli zwykle kostki odpowiednio połączone. Który adapter jest wymagany by zamontować w M5 taki zestaw?
Jakie złącza radio ma z tyłu – niestety nie otwierałem jeszcze panelu i nie oglądałem go.
pozdrawiam i życzę wszystkim Wesłych Świąt.
Otóż, również przymierzam się do instalacji zestawu głośnomówiącego. Dla mnie priorytetem jest możliwość przeprowadzania rozmów oraz obsługa A2DP – czyli odtwarzanie muzyki z tefelonu.
Przeglądałem oferty producentów i ... jeśli chodzi o parrot to zdaje się ze minimuim jest MK6000 (nie są już sprzedawane) lub MKi9000. Jest jeszcze tani model BURRY, który obsługuje A2DP.
Czy ktoś ma zamontowany zestaw? Czy warto dorzucać kasę do wyświetlacza? I czy wybieranie głosowe oraz znaczniki głosowe są przydatne.
Oprócz wyboru samego zestawu chciałbym zapytać o sposób podłączenia. Mam radio w najprostszej wersji nie działa przycisk media (a wiec na jedną płytę bez obsługi MP3). W jaki sposób podłącza się zestaw?
Na stronie Parrot mozna wyświetlić odpowiednie adaptery:
http://www.amervox.com/kram/?marka=Mazda&model=Mazda-5&rok=Mazda-5-2005
Dwa ostatnie wydają się być ok, ale są tam emulatory zmieniarki. Rozumiem, że w tedy źródło dźwięku można przełączyć przyciskiem MEDIA. Na allegro sprzedawane są jednak adaptery ISO do mazdy. Czyli zwykle kostki odpowiednio połączone. Który adapter jest wymagany by zamontować w M5 taki zestaw?
Jakie złącza radio ma z tyłu – niestety nie otwierałem jeszcze panelu i nie oglądałem go.
pozdrawiam i życzę wszystkim Wesłych Świąt.
jeziorek napisał(a):W jaki sposób podłącza się zestaw?
propomuje zapytac sie o to w dziale ogolnym – Moto...
a najlepiej isc na strone producenta... powinien miec jakis dzial wsparcia klienta...
lub masz temat tutaj:
viewtopic.php?f=120&t=92040&hilit=bluetooth
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Przeglądając internet natknąłem się na taką ulotkę
http://www.mazdahandsfree.com/2010Mazda5.pdf
Niby Mazda 2010, a kierownica prawie identyczna jak w starych M5.
Przycisk od sterowania głosowego teoretycznie obsługuje moduł BT
http://www.mazdahandsfree.com/2010Mazda5.pdf
Niby Mazda 2010, a kierownica prawie identyczna jak w starych M5.
Przycisk od sterowania głosowego teoretycznie obsługuje moduł BT
Strona 1 z 1