Klapa bagażnika – Jaki numer części ma jej plastik?
Strona 1 z 1
Siemka, mam do was pytanko małe, otóż ostatnio dostałem dzwona w tył mojej mazdzi i pękła mi tylna klapa :/ w sumie uszkodzeniem jest tylko pęknięcie, zastanawiam się czy nie skleić jej i nie pomalować, w sumie to i tak taniej wyjdzie niż używka, (klejenie profesjonalne 50 zł + malowanie) ale mam problem bo nie wiem jaki jest numer plastiku tejże klapy, a z tego co się oriętowałem to ten czarny plastik jest zgrzany ze (w moim przypadku) srebrnym plastikiem karoserii. Mam pytanko czy wie kotoś może jaki jest numer plastkiku karoserii dla mazdy 5 rok 2006 ew. jak to sprawdzić?
-
barozek
witam,
nie wrzuciles zdjecia elementu, o ktory pytasz...
a z tego co slyszalem, to:
niestety, sam plastik nie wystepuje jako czesc zamienna...
klapa bagaznika jest jedna czescia... poszycie zewnetrzne i wewnetrzne to jednosc... i to dobrze zanitowana...
jedyne co mozna domowic, to wewnetrzna pokrywa tylnej klapy...
to ta, pod ktora sa zarowki podswietlenia tablicy rejestracyjnej...
nie wrzuciles zdjecia elementu, o ktory pytasz...
a z tego co slyszalem, to:
niestety, sam plastik nie wystepuje jako czesc zamienna...

klapa bagaznika jest jedna czescia... poszycie zewnetrzne i wewnetrzne to jednosc... i to dobrze zanitowana...
jedyne co mozna domowic, to wewnetrzna pokrywa tylnej klapy...
to ta, pod ktora sa zarowki podswietlenia tablicy rejestracyjnej...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
chodzi mi o tylną klape bagażnika powierzchnię zewnętrzną tą która nosi lakier karoserii, ale nie mam zamiaru tego wymieniać, a gość co spawa powiedział że każdy element plastikowy ma wybite dokładnie z jakiego materiału został wykoanny, bo w zależności od mieszanki plastiku stosuje sięróżne elektrody o różnych temperaturach nagrzewania i dlaego potrzeba mi ten numer.
-
barozek
no to nie pozostaje Tobie nic innego jak roznitowac poszycie zewnetrzne od wewnetrznego i sprawdzic...
niestety wedlug systemu Mazdy jest jedna czesc... klapa bagaznika...
edit:
chyba, ze zajrzysz od tylu (srodka)... moze znajdziesz numer...
niestety wedlug systemu Mazdy jest jedna czesc... klapa bagaznika...
edit:
chyba, ze zajrzysz od tylu (srodka)... moze znajdziesz numer...
Arkana , Captur , Mii
noo tak chyba będę musiał zrobić i zastanawiam się czy nie pojechać do mechanika u którego bym mógł skorzystać z kamery inspekcyjnej w celu zaglądnięcia pod poszycie tego czarnego plastiku, dzięki za pomoc i za poświęcony czas, jak będę miał jakieś pozytywne efekty to zaraz się tym podziele!
-
barozek
barozek napisał(a):jak będę miał jakieś pozytywne efekty to zaraz się tym podziele!
bedzie super
moze przydac sie nastepnym nieszczesliwym... po stluczce...
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1