Diody Led jako swiatla postojowe w M5
Strona 1 z 1
Jako postojowe (po wymianie oprawek) wsadziłem diody "Białe". Diody "Białe" wieczoerm dają poświatę błękitną. Policja zatrzymała dowód. Pokazałem misiowi jak świecą diody niebieskie, bo takowe miałem również. Nic nie pomogło. Może chciał zarobić?
- Od: 28 maja 2009, 11:10
a ja myślę ze dałeś ciała...miałem ten sam przypadek w poprzednim aucie...włożone miałem diody białe a niebieskie w schowku...gliniarz chcial mi zabrać dowód ale jak usłyszał regułkę z kodeksu drogowego o tym ze żarówka ma dawać światło białe(nie ważne czy to żarnik czy dioda) a do tego założyłem na moment niebieską diodę to odpuścił...fakt że sprawdził mi wtedy całe auto łącznie z gaśnicą i ręcznym hamulcem...hehe.ale źle trafił bo wszystko było ok...
- Od: 5 wrz 2009, 09:43
- Auto: mazda 5 2.0 benzyna
Ja akurat założyłem jako postojówki BlueVision Philipsa .Zależało mi na jak najmniejszej różnicy w kolorze światła w porównaniu do xenonów .Próbowałem także wspomnianych przez Was diód ( biała i niebieska ), ale moim zdaniem lepiej wygląda jednak Philips .
- Od: 15 kwi 2008, 13:42
- Auto: Mazda /Honda /Mercedes
Witam wszystkich,
Zastanawialem sie ostatnio ilu z nas ma zamontowane ledy w postojowkach...
Przeszukalem nasz dzial CR i nic cisza...
Jezeli tak, to :
Jakiego typu diody macie wlozone?
Jak dlugo na nich jezdzicie?
Jak to wyglada w autku (mozna podrzucic jakies zdjecia)?
Zaczne od siebie
Mam zamontowane diody LED 501 biale o mocy 1W. Kosztowaly mnie okolo 10 GBP za 2 szt.
a jezdze na takich juz ponad rok i nigdy nie mialem z nimi problemow... wciaz sa biale i intensywne...
... a wygladaja tak:

Uploaded with ImageShack.us
Zastanawialem sie ostatnio ilu z nas ma zamontowane ledy w postojowkach...

Przeszukalem nasz dzial CR i nic cisza...

Jezeli tak, to :
Jakiego typu diody macie wlozone?
Jak dlugo na nich jezdzicie?
Jak to wyglada w autku (mozna podrzucic jakies zdjecia)?
Zaczne od siebie
Mam zamontowane diody LED 501 biale o mocy 1W. Kosztowaly mnie okolo 10 GBP za 2 szt.
a jezdze na takich juz ponad rok i nigdy nie mialem z nimi problemow... wciaz sa biale i intensywne...
... a wygladaja tak:

Uploaded with ImageShack.us
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
jedną postojówke mam spaloną i cos musze tam wstawić.
Przeszukując allegro natknąłem sie na takie:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... g=LED+501+
jakiego kształtu je masz?
Nie wygląda to jak więś tiuning;–)
Mnie moj mechanik namawia do założenia dziennych (ponoć jakiś model HELLI idealnie by wszedł koło halogenu...) ale jakoś mnie to nie przekonuje bo dość się naoglądałem golfów, punciaków itp z poprzyklejnanymi tasmami led:–)
Przeszukując allegro natknąłem sie na takie:

jakiego kształtu je masz?
Nie wygląda to jak więś tiuning;–)
Mnie moj mechanik namawia do założenia dziennych (ponoć jakiś model HELLI idealnie by wszedł koło halogenu...) ale jakoś mnie to nie przekonuje bo dość się naoglądałem golfów, punciaków itp z poprzyklejnanymi tasmami led:–)
Jak nie chcesz wsi to zamontuj ledy dedykowane, np. takie:
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_mazda_kia_hyundai_zubehoer.php/sid/3247fac527543f416767339035629093/cl/moredetails/cnid/772494b7f15828942.65509270/anid/772494b85c16ff955.82917503/LED-Tagfahrlicht-Set-%22short---chrome%22-/
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_mazda_kia_hyundai_zubehoer.php/sid/3247fac527543f416767339035629093/cl/moredetails/cnid/772494b7f15828942.65509270/anid/772494b85c16ff955.82917503/LED-Tagfahrlicht-Set-%22short---chrome%22-/
- Od: 2 wrz 2008, 20:33
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR-CD
atommy78 napisał(a):Jak nie chcesz wsi to zamontuj ledy dedykowane...
podaj jeszcze cene

http://www.ath-hinsberger.de/tuning_maz ... l/–/lang/1
Ps. To nie jest temat o swiatlach dziennych tylko o postojowych...

Arkana , Captur , Mii
10 GB? Coś strasznie drogo. Ja mam założone żarówki 5xSMD. Coś takiego:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... orBialy/18
Jedyny mankament to brak homologacji, dlatego na wszelki wypadek mam w aucie Blue vision. Gdyby przy kontroli trzeba było zmieniać.
Na tej stronce jest porównanie trzech rodzajów postojówek:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... -Effect/89
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... orBialy/18
Jedyny mankament to brak homologacji, dlatego na wszelki wypadek mam w aucie Blue vision. Gdyby przy kontroli trzeba było zmieniać.
Na tej stronce jest porównanie trzech rodzajów postojówek:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... -Effect/89
- Od: 10 sty 2012, 16:38
- Auto: Mazda CX7, 2008, Benzyna 2,3.
markkato, moze wrzucisz zdjecia swoich swiatelek?
ps. warto tez uzupelnic swoj profil uzytkownika...
(przydaje sie czasem)
ps. warto tez uzupelnic swoj profil uzytkownika...
Arkana , Captur , Mii
markkato napisał(a):Wojtek: W weekend porobie zdjęcia to dodam na forum.
A profil zaraz uzupełniam.
dzieki i czekamy na zdjecia

Arkana , Captur , Mii
Też używam postojówki LED T10 W5W 5 SMD śnieżna biel bardzo fajny efekt. W całym samochodzie wymieniłem oświetlenie na led: postojowki przednie, podsufitka, schowek, bagażnik, tablica rejestracyjna.
szukałem jeszcze żarówek do migaczy tylnych typu CHROM ale tego modelu żarówki nie znalazłem nigdzie.
szukałem jeszcze żarówek do migaczy tylnych typu CHROM ale tego modelu żarówki nie znalazłem nigdzie.
naiLo napisał(a):Też używam postojówki LED T10 W5W 5 SMD śnieżna biel bardzo fajny efekt.
Wojtek napisał(a):czekamy na zdjecia![]()
ps.
naiLo napisał(a):szukałem jeszcze żarówek do migaczy tylnych typu CHROM ale tego modelu żarówki nie znalazłem nigdzie.
jak nie ma jak sa... (w M6 sa takie same) T20 (tak je nazywaja w UK
a zapomnialem...

tylko LEDY
Arkana , Captur , Mii
niezly efekt 
Edit:
no i znalazlem ze dwie aukcje
cena kompletu takich zarowek w UK jest od 5 – 7 GBP

Edit:
Wojtek napisał(a):jak nie ma jak sa... (w M6 sa takie same) T20 (tak je nazywaja w UK)
no i znalazlem ze dwie aukcje
cena kompletu takich zarowek w UK jest od 5 – 7 GBP
Arkana , Captur , Mii
Witam, mam pytanie.
Kupiłem ostatnio żarówki ledowe, aby wstawić sobie je w miejsce zwykłych postojowych.
Po wymianie nastąpiło zdziwienie, ponieważ nie chcą świecić. Natomiast, gdy zamontowałem je w miejsce żarówek podświetlających tablicę rejestracyjną (bo na oko są takie same) to świecą, tak więc żarówki są sprawne, a mimo to nie chcą świecić w miejsce postojówek.
Podjechałem do mechanika, przedstawiłem mu problem to powiedział mi tylko, że to problem z jakimś czujnikiem komfortu.
Wie ktoś może o co chodzi? Albo jakie żarówki LED kupić w miejsce postojówek aby działały?
Pozdrawiam
Kupiłem ostatnio żarówki ledowe, aby wstawić sobie je w miejsce zwykłych postojowych.
Po wymianie nastąpiło zdziwienie, ponieważ nie chcą świecić. Natomiast, gdy zamontowałem je w miejsce żarówek podświetlających tablicę rejestracyjną (bo na oko są takie same) to świecą, tak więc żarówki są sprawne, a mimo to nie chcą świecić w miejsce postojówek.
Podjechałem do mechanika, przedstawiłem mu problem to powiedział mi tylko, że to problem z jakimś czujnikiem komfortu.
Wie ktoś może o co chodzi? Albo jakie żarówki LED kupić w miejsce postojówek aby działały?
Pozdrawiam
- Od: 9 gru 2015, 18:17
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR. Rok 2008 (Po lifcie)
Strona 1 z 1