Trudno po samym napięciu ocenić trzymanie akumulatora.
Swoja droga czemu Mazda pakuje tak małe akumulatory do takiego powaznego auta (2,0l, 1,5tony, troche elektroniki i urzadzen elektrycznych). W corsie 1,4 60KM mam 62Ah... KRecac kierownica mi swiatla przygasaja.. ale to wina nie pojemnosci aku tylko jego kiepskiego stanu, byl zasiarczony, pewnie jeszcze jest dosc mocno...
Akumulator. Różne zagadnienia.
Witam ponownie . Jaki akumulator kupić do M5, 1.8 benzyna, oryginalnie mam wsadzony ten Mazdowski 50Ah 400CCA, z katalogów mi wychodzi do takiego modelu żeby kupć 60 Ah np: Centre+ CB604?
Czy taki ok 60Ah będzie dobry bo ten który mam czyli 50Ah jest chyba troche za mały co? Większego chyba nie bedzie sensu kupowac, nie mam podgrzewania foteli ani webasto, w standardzie szyby el. + klima no i lusterka podgrzewane
Czy taki ok 60Ah będzie dobry bo ten który mam czyli 50Ah jest chyba troche za mały co? Większego chyba nie bedzie sensu kupowac, nie mam podgrzewania foteli ani webasto, w standardzie szyby el. + klima no i lusterka podgrzewane
no i stało się – mój aku na pierwszych przymrozkach zaczął mieć problemy. Zakupiłem Bosh silver 60Ah. Co ciekawe w instrukcji podany był 52Ah/5HR a w aucie miałem oryginalny mazdowski zoom-zoom 50Ah/20HR więc z tym podawaniem 5 godzinnego czasu w instrukcji to chyba cos jest nie tak skoro sami na pierwszy montaż wkładają 20HR...
Szerokiej drogi i gumowych drzew ;)
mner napisał(a):Co z alarmem??
a co ma byc?

sam sie nie moze "rozkodowac"...
gdyby tak bylo, to kazdy zlodziej by odpinal kleme, aby rozbroic alarm... wiec po co by go montowano?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
W niektórych punktach wymiany akumulatora do zapalniczki podpinają mały żelowy akumulator, który podtrzymuje napięcie w czasie wymiany akumulatora – jeśli się boisz rozkodowania elektrycznych szyb to skorzystaj z takiego rozwiązania. Dowolny akumulator 12V.
Jak wymontować – wyjąć akumulator z obudowy w Mazda 5 2008 LF