Tempomat – różne zagadnienia

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Summit » 6 cze 2008, 15:11

SlawekMazda5 napisał(a):A i czy ktoś może mi powiedzieć jak się włącza tempomat – rany to jakaś magia?pytajnik

Najpierw musisz go włączyć, przycisk on/off
Jedziesz z prędkością dajmy na to 130. Włączasz przycisk set (ustaw) i w tym samym czasie puszczasz gaz. I jedziesz na tempomacie
Jeśli masz hamowanie a później chcesz wrócić do poprzedniej prędkości wciskasz przycisk res (od resume czyli przywróć)
Jadąc na tempomacie:
Jeśli chcesz przyspieszyć o 1,5 km/h wciśnij accel (od accelerate czyli przyspieszać)
Jeśli chcesz zwolnić o 1,5 km/h wciśnij set/coast
Jeśli chcesz anulować zadaną prędkość wciśnij cancel

Cała filozofia.
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 sty 2006, 16:37
Auto: Mazda 6 GG '07 2.0 LF 147KM A/T
Mazda 6 GG '07 MZR-CD 143KM Active (była, ale się rozbiła)

Postprzez SlawekMazda5 » 6 cze 2008, 21:31

Summit napisał(a):
SlawekMazda5 napisał(a):A i czy ktoś może mi powiedzieć jak się włącza tempomat – rany to jakaś magia?pytajnik

Najpierw musisz go włączyć, przycisk on/off
Jedziesz z prędkością dajmy na to 130. Włączasz przycisk set (ustaw) i w tym samym czasie puszczasz gaz. I jedziesz na tempomacie
Jeśli masz hamowanie a później chcesz wrócić do poprzedniej prędkości wciskasz przycisk res (od resume czyli przywróć)
Jadąc na tempomacie:
Jeśli chcesz przyspieszyć o 1,5 km/h wciśnij accel (od accelerate czyli przyspieszać)
Jeśli chcesz zwolnić o 1,5 km/h wciśnij set/coast
Jeśli chcesz anulować zadaną prędkość wciśnij cancel

Cała filozofia.

:D no to się chłopaki w serwisie nie popisali – bo nie będę pisał jak mi tłumaczyli – było to tak zawiłe że pewnie prędzej bym prom kosmiczny poprowadził – ale widzę ze to proste – sprawdzę jutro – dzięki <tazz>
[flash=][color=#FF0040]SlawekMazda5[/color][/flash]
Forumowicz

Od: 3 cze 2008, 21:01
Auto: MAZDA 5 2.0 143 km TOP 2008