Witajcie.
Potrzebuje rady.
Moja mazda właśnie przeżywa swoją pierwszą zimę ma 10 lat ale do maja 2014 jeździła po Mediolanie
przy ostatnich przymrozkach około miesiąc temu tylne drzwi po otwarciu nie chciały się zamknąć. zamek ich w ogóle nie łapał dojeżdżały do pozycji krańcowej ale zamek się nie zamykał, nie był problemem śnieg bo w tedy śniegu nie było. Wstawiłem auto do garażu rodziców i po godzinie już drzwi się zamykały. auto zostało tam na noc i od tamtej pory nie sprawiało problemów.
Dziś rano temperatura-1 śnieg+lud przymarznięty na całej powierzchni samochodu otworzyłem tylne drzwi i problem powrócił, nie chcą się zamknąć. co doradzacie?
Problem z zamknięciem tylnych drzwi na mrozie
Strona 1 z 1
Trzymaj Madzie w garaży u rodziców. Przesmaruj zaczep zamka (hak) i cały mechanizm zamka. Przesmaruj uszczelki klapy i przy okazji pozostałe uszczelki sprajem przeciw przymarzaniu, powinno pomóc.
Preparaty tego typu są dostępne w każdym sklepie z akcesoriami samochodowymi oraz większości marketów. Ja używam w swoich samochodach preparat jak na zdjęciu. Są jeszcze zakłady usługowe, które zajmują się zamkami samochodowymi.(roboty dla fachowca 5 minut). Niestety pewnie trzeba będzie zapłacić.
Strona 1 z 1