Witam
Zauważyłem, że ta wada dotyczy wszystkich M5, wygniatający się lewy bok siedziska kierowcy.
Czy ktoś z was przeprowadzał renowację u tapicera i możę napisać gdzie to robił i jak z trwałoscią fotela po pracy tapicera?
Obawiam się, że skoro oryginał nie wytrzymuje to doklejony elemnt gabki po kilku miesiącach będzie wyglądał gorzej niż mój oryginał. W rozmowie z tapicerem , powiedział , że nie bezie wymieniał całej gąbki siedziska a wytnie i wymieni tylko uszkodzony fragment. Coś mało profesjonalnie to zabrzmiało.
Chętnie poczytam o waszych doświadczeniach w tym temacie.
Pozdrawiam
Paweł
Renowacja siedziska fotela kierowcy
Strona 1 z 1
Nie zauważyłem wygniatania się siedziska. Mam już trochę km zrobionych i jakoś nie widzę defektów.
Co do wymiany to najlepiej całą gąbkę wymienić – i przy okazji pomyśl o podgrzewanych siedzeniach. Ja takie coś dokładałem i przy robocie tapicerskiej będzie jak w oryginale.
Co do wymiany to najlepiej całą gąbkę wymienić – i przy okazji pomyśl o podgrzewanych siedzeniach. Ja takie coś dokładałem i przy robocie tapicerskiej będzie jak w oryginale.
Cześć
Kolego czy wykonywałeś naprawę fotela kierowcy, czy piszesz , że twoje od nowości jest ok? Czy po renowacji nie zauważyłeś szybszego zużycia gąbki ? Troszkę niejasno napisane
Ja mam podgrzewanie foteli fabrycznie.
Kolego czy wykonywałeś naprawę fotela kierowcy, czy piszesz , że twoje od nowości jest ok? Czy po renowacji nie zauważyłeś szybszego zużycia gąbki ? Troszkę niejasno napisane
Ja mam podgrzewanie foteli fabrycznie.
- Od: 2 sty 2014, 14:54
Dołączę się z pytaniem w tym temacie.
Niestety mata grzewcza w lewym fotelu mojej Mazdy przestała działać.
Boczek siedziska lewego fotela też chętnie bym poprawił, jest już wygnieciony od strony drzwi.
Czy jest możliwa wymiana samego siedziska wraz z matą z innego fotela ?
Czy można to zrobić używając siedziska fotela prawego ?
Czy będą pasowały złączki do maty, czujnika zajęcia fotela itd. ?
Prawe fotele jednak łatwiej znaleźć w dobrym stanie.
Niestety mata grzewcza w lewym fotelu mojej Mazdy przestała działać.
Boczek siedziska lewego fotela też chętnie bym poprawił, jest już wygnieciony od strony drzwi.
Czy jest możliwa wymiana samego siedziska wraz z matą z innego fotela ?
Czy można to zrobić używając siedziska fotela prawego ?
Czy będą pasowały złączki do maty, czujnika zajęcia fotela itd. ?
Prawe fotele jednak łatwiej znaleźć w dobrym stanie.
-
PawelG.
Witam
Mogę co nieco napisać o fotelach, gdyż całe je rozebrałem w celu wyjęcia mat grzewczych i poduszek bocznych (mam je jeszcze w piwnicy). Pokrowce foteli w miejscach wgłębień przymocowane są drucikami w kształcie koła. Po rozgięciu ciężko jest je z powrotem przymocować. Ja je przymocowałem paskami ściągającymi i było ok. Maty są lekko przyklejone do gąbki, ale nie ma problemu z ich zdjęciem. Maty są podłączone kostką do głównej kostki pod fotelem. Siedzisko fotela można wymienić.
Ja wymieniłem wszystkie fotele i kanapy na model z 2011 roku, wszystko pasuje, ta sama płyta podłogowa.
Pozdrawiam
Mogę co nieco napisać o fotelach, gdyż całe je rozebrałem w celu wyjęcia mat grzewczych i poduszek bocznych (mam je jeszcze w piwnicy). Pokrowce foteli w miejscach wgłębień przymocowane są drucikami w kształcie koła. Po rozgięciu ciężko jest je z powrotem przymocować. Ja je przymocowałem paskami ściągającymi i było ok. Maty są lekko przyklejone do gąbki, ale nie ma problemu z ich zdjęciem. Maty są podłączone kostką do głównej kostki pod fotelem. Siedzisko fotela można wymienić.
Ja wymieniłem wszystkie fotele i kanapy na model z 2011 roku, wszystko pasuje, ta sama płyta podłogowa.
Pozdrawiam
-
Jacko19
Strona 1 z 1