skradzione ramie tylnej wycieraczki
Strona 1 z 1
Witam Jakiś sk.rwiel wyrwał mi w nocy ramie tylnej wycieraczki.Nie orientujecie się czy mozna włożyć od jakiegoś innego modelu? Oryginał do niej znalazłem za 150- troche przybogato moim zdaniem,z góry dzięki za sugestie
- Od: 15 cze 2008, 22:08
- Auto: maz5 2.3l 2007, maz323f 1991
Ja pitole. To już nawet wycieraczki kradną. Co za czasy
Jeśli wałek napędowy ma klasyczny wieloklin to wycieraczkę kupisz w każdym sklepie. Tylko wymiar dobierz. Pióro oryginału ma 30 cm, ale nie wiem ile ma całe ramię.
Jeśli wałek napędowy ma klasyczny wieloklin to wycieraczkę kupisz w każdym sklepie. Tylko wymiar dobierz. Pióro oryginału ma 30 cm, ale nie wiem ile ma całe ramię.
Dzisiaj wróciłem z wyjazdu (2 dni auto stało pod domem) i coś mnie tknęło, żeby podejść i zobaczyć jak się ma autko. I co widzę? Rozp....ne ramię tylnej wycieraczki. Rozumiem, żeby jeszcze ukradli, ale ci de..le nie potrafią nawet wycieraczki ukraść. Połamali mi ramię i resztki znalazłem w śniegu pod autem. Spróbuje posklejać, a jak się nie uda to trzeba będzie zainwestować. Są w sieci nieoryginalne za 70 plnów. Też drogo, ale lepiej 70 niż 150. Na ale drogo nie kupię, bo tam handlują czasem lewym towarem.
Jurgen napisał(a):Kolego a gdzie taką gumę kupię? I jak ją wymienić? Pozdr
Ty tak poważnie???
Idzies do marketu.
Kupujesz gumke(rzadko są) lub wycieraczke kompletną o takiej samej długości (może byc dłuższa to sobie ją przytniesz).
Wysuwasz gume:) ... z nowej wycieraczki, razem z drutami usztywniającymi.
To samo robisz z wycieraczką z auta.
Wsuwasz nową gumę i po robocie.
Wymiana to jakieś 2minuty:–)
Witam! Z gumą to nie tak prosto! Kupiłem boscha i niestety nie pasuje. Ciut za szeroka, nie wchodzi w te uchwyty na ramieniu. Kupiłem uniwersalną. Dobra szerokość, ale niestety nie wygina się tak jak potrzeba. I pole czyszczenia mniejsze niż przy starszej oryginalnej. I ona musiała wrócić. Może ktoś ma jakieś wskazówki na faktycznie dobrą??? Pozdrawiam, dzięki za wskazówki!
Też wymyślili patent z tym ramieniem, niech ich szlag trafi. Każda gumka za szeroka, nie pasuje, wąskie pole zgarniania wody. Trzeba niestety metodą chałupniczą (poprawiać inżynierów japońskich) przyciąć sprężynę i tym samym będzie mocniejszy docisk, kosztem ew. porysowania szyby jakimiś brudami typu piasek pod gumką.
- Od: 3 lip 2008, 16:33
- Auto: M5 2005
Strona 1 z 1