Zapalająca się kontrolka akumulatora podczas jazdy M5 2,0D 110 KM

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez MichałK. » 8 gru 2010, 10:52

Witajcie,

dzisiaj podczas jazdy nagle zapaliła się kontrolka akumulatora. Po jakichś 2-3 km jazdy zgasła. Żadnych objawów innych nie zauważyłem, wszystko działalo w porzadku. Podobna sytuacja zdarzyła mi sie w okolicach września i od tamtego czasu był spokój. Wtedy temat odpuściłem ale kiedy pojawiło się to ponownie zaczeło mnie to zstanawiać? Czy ktoś z Kolegów miał moze podobny przypadek? Czy wiecie co to może być? Zawieszony alternator?
Michał
Forumowicz

Od: 14 sie 2009, 12:16
Auto: No more Mazda's !!!!

Postprzez M5 » 12 gru 2010, 15:43

Nie jest to typowa usterka w tym modelu. Może to być brak masy i zarówno problem z alternatorem.
Sprawdź napięcie paska i lekkość obracania się osi alternatora, ale dostęp jest kiepski.
Dla ułatwienia sobie sprawy pojedź do ASO niech to zrobią i przeczytaja błędy z komputera. Możliwe że obraz tych błędów pomoże ustalić przyczynę zapalania się kontrolki ładowania.

Pozdrawiam
M5
Forumowicz

Od: 9 paź 2008, 21:09
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 110KM

Postprzez jekr » 28 sty 2011, 13:31

Rzeczywiście nic dodać,nic ująć tylko zgodzić się z tym co pisze mój poprzednik.W najgorszym przypadku nadchodzi koniec na szczotki w alternatorze.
Forumowicz

Od: 2 wrz 2009, 19:52
Auto: mazda 5 2.0 CD DPF EXKLUSIVE 143 KM