Reasumując to moja Madzia nigdy nie miała konkretnej awarii...ona po prostu jest czasem sprawna inaczej...to że działa kiedy chcę i żyje własnym życiem...to mogę sobie wytłumaczyć że...
Mazda – to Auto z charakterem...wyrosłem już z wieku podniecania się motoryzacyjnymi nowinkami i nabyłem tyle doświadczenia, że potrafię ocenić na chłodno techniczne cuda...miałem już kilka samochodów i muszę przyznać że mazda jest dla mnie pewnym zaskoczeniem...przypominającym mi początki mojej motoryzacji.
Webasto działa mi wciąż cały czas prawidłowo...to że na uszkodzoną świecę to nie wygląda to potwierdził mi tylko specjalista od naprawy tego urządzenia...ale może coś nie łączyć...może uszkodzony być czujnik temperatury...może walnięty sterownik dostaje stanów nieustalonych...lub samo auto po gratisowej wymianie oprogramowania jakie miałem w lecie, nie steruje kiedy trzeba włączeniem tego eberszprechera...lub po prostu coś się przepchało i teraz będzie już działać...bo ten typ tak ma...fajne są usterki w samochodach jak są typowe...bo mechanicy zacierają tylko ręce na pieniądze...ale gdy widać niepewność w ich oczach, a uczciwość nakazuje im wstrzemięźliwość w ferowaniu wyroku...oznacza to że ten typ dogrzewania samochodu nie jest cudem techniki...a miejsce jego zamontowania nie budzi entuzjazmu, kiedy trzeba by było wymontowywać go kilka razy...bo podmiana jakiegoś elementu okazała by się nieskuteczna i w dodatku kosztowna.
Pojadę w piątek na diagnostykę...to może ona coś wykaże...ale cały czas mam w myślach słowa mechanika... że ten typ miewa usterki wewnętrzne jakie diagnostyką nie daje się wykryć....bo to taka konstrukcja.
Kolego xenon90 życzę Ci bezawaryjnej jazdy i zero problemów...
Pozdrawiam M5