Montaż stacji multimedialnej 2DIN (aftermarket)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Wojtek » 10 mar 2015, 16:19

Witajcie,
Pojawiły się już stacje multimedialne do nowej piątki... I to nie tylko te dedykowane na win ce6.0 czy androida... Również teraz już można montować dowolny sprzęt 2DIN-owy.
Dostępne są ramki:

http://www.ebay.co.uk/itm/11-177-Radio- ... 33858d50e5

Wyglądają tak:

ramka1.jpg


ramka2.jpg


Oczywiście w tym wypadku potrzebne będą kable przejściowe... ;)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17381 (107/436)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Wojtek » 29 kwi 2015, 20:32

Do kompletu należy jeszcze zaopatrzyć się w:
– przejściówkę antenową

http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-MAZDA-A ... 41930a1249

Przejsciowka antenowa.jpg


– przejściówkę kabli z kostki Mazdowskiej na ISO wraz z czytnikiem przycisków:
numer z ASO: 4100-78-101E
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17381 (107/436)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez PieknyRoman » 3 maja 2015, 07:14

Witam
Ja zastanawiam nad tym dedykowanym na Androidzie,masz Kolego jakieś doświadczenia z tym?
Pozdrawiam
Początkujący
 
Od: 5 sty 2014, 12:24
Posty: 20
Auto: Mazda 5 CW 2.0L MZR DiSI I-STOP Benzyna/LPG 150 KM + woźnica

Postprzez Wojtek » 3 maja 2015, 19:20

Ostatnio montowalismy stacje na andriodzie 2DINowa uniwersalna...

Obrazek

W M5 nie jest potrzebna dedykowana stacja... wystarczy uniwersalna i ramka...

fascia M5_1.jpg


fascia M5_2.jpg


Mam nadzieje, ze kolega Adam wrzuci niebawem fotki... ;)

TT user
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17381 (107/436)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Celin » 9 sty 2016, 18:57

Ma ktoś jakieś doświadczenie z dedykowanymi stacjami multi ze znanego portali aliexpress? Zastanawiam się nad zakupem jednej z nich bo sama ramka to taka trochę pusta.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 21 maja 2012, 11:48
Posty: 568
Skąd: Legionowo
Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF

Postprzez Wojtek » 11 sty 2016, 09:03

Ja kupuję bezpośrednio od xtrons albo erisin... Maja swoje magazyny w UK więc nie ma VAT-u i cła...
Dają również gwarancję wymiany sprzętu... w razie problemów...

Uniwersalna stacja 2 DIN ma to do siebie, że możesz ją przełożyć do innego auta... ;)
Skoda Rapid Obrazek , Mii FR-line 1.0 Obrazek
byly: Mazda 323 BG, Tribute, M6 GG, M5 CR i M2 DE, SEAT Mii SE 1.0, Seat Toledo NH S 1.2
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
 
Od: 21 gru 2013, 12:44
Posty: 17381 (107/436)
Skąd: UK
Auto: Rapid 1.2 SE-L 110KM
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez any » 13 lut 2016, 18:02

A w orginalnej stacji multimedialnej można zmienić język na Polski z niemieckiego ,chodzi o menu i navi
Początkujący
 
Od: 4 maja 2014, 12:34
Posty: 18 (0/1)
Skąd: łódzkie
Auto: mazda PREMACY2.0 DITD 2003 mazda 5 1.6d 2014

Postprzez PieknyRoman » 4 mar 2016, 16:45

Celin napisał(a):Ma ktoś jakieś doświadczenie z dedykowanymi stacjami multi ze znanego portali aliexpress? Zastanawiam się nad zakupem jednej z nich bo sama ramka to taka trochę pusta.


Kolego kupiłeś coś dedykowanego już?
Możesz się podzielić wrażeniami?

Pozdrawiam
Początkujący
 
Od: 5 sty 2014, 12:24
Posty: 20
Auto: Mazda 5 CW 2.0L MZR DiSI I-STOP Benzyna/LPG 150 KM + woźnica

Postprzez Toruń1991 » 12 gru 2019, 16:21

https://s.click.aliexpress.com/e/CUlD0gPMJ
Witajcie pod tym linkiem ramka do radia za 56zł tylko pytanie czy jeśli zakupie taką ramkę kupię radio 2din czy jest na tyle miejsca po wyjęciu fabrycznego aby wsadzić 2din z dużą "pupą" czy raczej szukać krótkiej? i co oprócz tego będę potrzebował aby wszystko zrobić przy jednym rozebraniu tzn. Podłączenie sterowania kierownicy itp.
Początkujący
 
Od: 12 gru 2019, 16:14
Posty: 1
Auto: Mazda 5 CW 2.0 BENZYNA 2013r.

Postprzez DanielQuattro » 11 mar 2020, 08:05

Podłączam się do pytania kolegi, co jeszcze zakupić oprócz ramki by wszystko poprawnie działało ??
Fajnie by było gdyby działało sterowanie z kierownicy, wyświetlacz komputera itd...


Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 24 sie 2014, 22:10
Posty: 483 (15/1)
Skąd: Wiedeń
Auto: Obecnie:Mazda3 BK Z6 '07 Sport Galaxy Grey by Daniel
Poprzednio:
Mazda6 Sport GH L5 '08 Cristal White Pearl by Daniel

Postprzez Junior77 » 6 kwi 2020, 11:00

Witam forumowiczów.Jestem tu nowy i mam problem.Mam mazdę 5 z fabryczną nawigacją Tomtom. Ostatnio kupiłem stacje multimedialna Belsee na androidzie. Chciałem podłączyć i pojawia się problem z kostkami.fabrycznie z auta wychodzi wtyczka mniejsza(biała) a dołączona do radia większą (brązowa).Czy ktoś wie jakiej przejściówki potrzebuje i jak rozwiązać problem?Pozdrawiam
Załączniki
_20200406_101034.JPG
DSC_0018.JPG
Początkujący
 
Od: 6 kwi 2020, 10:51
Posty: 7
Auto: Mazda 5 navi 2.0l 2012 rok

Postprzez Mr_Bartek » 6 kwi 2020, 11:15

Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Forum
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2869 (106/161)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Junior77 » 6 kwi 2020, 11:31

Hmm.tylko że ta przejściówka z linku jest taka sama jak dołączona do radia a te mniejsze to męskie powinny być z pinami. Dołączam zdjęcie przejściówki z radiem ,druga fotka wejście w nowym radiu a trzecia wejście do fabrycznej navi
Załączniki
DSC_0020.JPG
1
DSC_0022.JPG
2
DSC_0015.JPG
3
Początkujący
 
Od: 6 kwi 2020, 10:51
Posty: 7
Auto: Mazda 5 navi 2.0l 2012 rok

Postprzez DanielQuattro » 22 maja 2020, 08:20

Co pisało w opisie radia ?? Dla jakiej Mazdy jest to radio dedykowane ?? Tylko dokladnie


Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 24 sie 2014, 22:10
Posty: 483 (15/1)
Skąd: Wiedeń
Auto: Obecnie:Mazda3 BK Z6 '07 Sport Galaxy Grey by Daniel
Poprzednio:
Mazda6 Sport GH L5 '08 Cristal White Pearl by Daniel

Postprzez Junior77 » 22 maja 2020, 16:48

Już sobie poradziłem <spoko> .Radio było do mazda 5, tylko do zwykłego (bez ekranu)wychodzi na to że robili 2 różne wyjścia tj. do radia navi i zwykłego. Kupiłem takie oto przejściówki
Załączniki
_20200414_200857~2.JPG
_20200414_200830~4.JPG
Początkujący
 
Od: 6 kwi 2020, 10:51
Posty: 7
Auto: Mazda 5 navi 2.0l 2012 rok

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 5 / Premacy