Witam,
Zmienial ktos kolor licznika – dokladnie wskazowek w swojej Mazdzie CW ?
W tej chwili sa bialo-blekitne zarowno tarcze licznika jak i wskazowki – interesuje mnie zmiana na takie jak sa w RX-8 – czerwone wskazowki?
Pozdrawiam
Kuba
Zmiana koloru podświetlenia licznika
Strona 1 z 1
Hm... Ja mam wskazowki od M6 GG z pomalowanym czerwonym odblaskiem...
Ale raczej oprocz zmiany wskazowek, to wypadaloby sie przyjrzec diodom je podswietlajacym...
Tapatalk2
Ale raczej oprocz zmiany wskazowek, to wypadaloby sie przyjrzec diodom je podswietlajacym...
Tapatalk2
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
W tej sprawie napisalem maila do trzech serwisow Mazdy w Polsce. Odpowiedz: ''Zmiana koloru podswietlenia licznika jest nie mozliwa.''
To samo u mnie – oni jak cos jest z zegarami, to wyjmuja cala jednostke i wysylaja do producenta – modyfikacje nie sa mozliwe – ba – nie sa nawet brane pod uwage.
Na ''dziko'' nie chce robic, bo do 2016 roku mam gwarancje i nie dam im powodu do jej zawieszenia – pytam raczej o to czy komus sie udalo oficjalnie i jesli tak to gdzie?
Wiem, ze w Polsce elektrycy samochodowi sa w stanie choinke wyczarowac na zegarach, ale ja potrzebuje ''na legalu''.
To samo u mnie – oni jak cos jest z zegarami, to wyjmuja cala jednostke i wysylaja do producenta – modyfikacje nie sa mozliwe – ba – nie sa nawet brane pod uwage.
Na ''dziko'' nie chce robic, bo do 2016 roku mam gwarancje i nie dam im powodu do jej zawieszenia – pytam raczej o to czy komus sie udalo oficjalnie i jesli tak to gdzie?
Wiem, ze w Polsce elektrycy samochodowi sa w stanie choinke wyczarowac na zegarach, ale ja potrzebuje ''na legalu''.
whitescorpio napisał(a):'Zmiana koloru podswietlenia licznika jest nie mozliwa.''

co prawda nie Twoj model CW lecz CR, ale mysle, ze blisko i do zrobienia
viewtopic.php?f=103&t=58819
Dopisano Cz, 14 mar 2013, 23:03:
czy mozesz zmierzyc dlugosc obu wskazowek? (ta bialego koloru)
Arkana , Captur , Mii
Witam po dluzszej przerwie...Po krotkiej przygodzie z CX-9 postanowilem z braku pomyslu na drugie auto urozmaicic CW. Zmiana jak temat wnosi dotyczy podswietlenia zegarow. Poniewaz w oryginalnej wersji w CW wystepuje polaczenie podswietlonych na bialo tarcz i bialych wskazowek (jasnoniebieskie czy jak kto tam woli) – czyli maslo maslane
(tak jak w CX-5 etc... – brrrrr) i nie moglem juz patrzyc na to polaczenie (nie urazajac nikogo – subiekcja po prostu) postanowilem zaingerowac we wskazowki...Poniewaz w rodzinie na wyciagniecie dloni mam RX-a 8 i tam zegary maja moja ulubiona konfiguracje kolorow (same w sobie wskazowki sa czerwone) analogia zmian byla oczywista – w CW wskazowka jest transparentna i jest doswietlana diodami jesli moge tak to ujac...W praktyce wyglada to tak, ze w dzien po zmianie slabo widac podswietlenie na czerwono, ale jak sie zaczyna sciemniac lub jak zaliczamy wjazd do garazu itp. , to juz jest jak dla mnie bajka...Kolor w rzeczywistosci jest ciemnoczerwony (cos na wzor aut z grupy VAG-a). Jak zawsze kwestia gustu...
Ocencie sami...
Pozdro

Ocencie sami...
Pozdro
Strona 1 z 1