Mazda 5 CW zwrotnica kola
Strona 1 z 1
Dzien dobry, probowalam znalezc to czego szukam w postach juz istniejaych, ale jakos bez efektu. Mam pytanie, moze ktorys z Panow bedzie w stanie mi pomoc. Szukam zwrotnicy do Mazdy 5 CW wersja 1.8 benzyna – lewe przednie kolo. Ustawiajac zbieznosc dostalam informacje od Pana, ze nalezy ta czesc wymienic, chcialam zamowic w SZIKu ale niestety nie pomogli, oddalam auto do mechanika, ktory podjal sie zakupu czesci plus wymiany, ale po tygodniu zadzwonil z informacja, ze nie jest wstanie zlokalizowac tej czesci do wersji benzynowej, podeslal mi jakies opcje ale do diesla. Czy to faktycznie jest tak problematyczne ? Na forum przeczytalam, ze opcja do diesla moze miec inne zaciski i moze nie pasowac, dlatego postanowilam poszukac tutaj pomocy. Bede wdzieczna za pomoc
Pozdrawiam !
Mazda 5 CW ma dużo wspólnego z Mazdą 3 BL, a ta z kolei z Fordem Focusem (bodajże MK2). Te 2 ostatnie są zdecydowanie bardziej popularnymi pojazdami, więc jest duża szansa, że zwrotnice będą uniwersalne.
Poza tym teoretycznie (nie sprawdzałem, używam zdrowego rozsądku) zwrotnica do benzyny i diesla powinna być identyczna. Nawet jeśli zaciski/tarcze są inne, te nie są integralną części zwrotnicy. Potrzebujesz jedynie zwrotnicy z łożyskiem i piastą – hamulce zostają te co są.
Polecam udać się, czy chociażby zadzwonić do ASO, kupować tam nie musisz, ale sprawdzą czy zwrotnice w CW diesel/benzyna są takie same i czy z 3 BL coś przypasuje (znacznie większy wybór i niższe ceny używek).
Masz jeszcze mazvagtech i Tadziol na forum, forumowi eksperci od Mazd. Może będą w stanie odpowiedzieć na to pytanie bez zająknięcia.
Poza tym teoretycznie (nie sprawdzałem, używam zdrowego rozsądku) zwrotnica do benzyny i diesla powinna być identyczna. Nawet jeśli zaciski/tarcze są inne, te nie są integralną części zwrotnicy. Potrzebujesz jedynie zwrotnicy z łożyskiem i piastą – hamulce zostają te co są.
Polecam udać się, czy chociażby zadzwonić do ASO, kupować tam nie musisz, ale sprawdzą czy zwrotnice w CW diesel/benzyna są takie same i czy z 3 BL coś przypasuje (znacznie większy wybór i niższe ceny używek).
Masz jeszcze mazvagtech i Tadziol na forum, forumowi eksperci od Mazd. Może będą w stanie odpowiedzieć na to pytanie bez zająknięcia.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1