Witajcie,
Tak jak w temacie prześladuje mnie od tygodni komunikat niskiego napięcia w akumulatorze, sprawdzałem ładowanie wszystko w normie. Napięcie akumulatora po nocnym postoju 12.0 – 12.2V. Dziwny jest fakt, że przejechanie nawet trasy na odcinku 100 czy 300 km nie powoduje zniknięcia tego komunikatu a czasami po przejechaniu 20 km znika na 2 dni i wraca znowu. Generalnie wystarczy włączone radio na 5 minut by taki komunikat się wyświetlał z tym, że kiedyś po przejechaniu kilku km znikał a teraz już pali się na dobre... Ładowanie podczas jazdy na poziomie 14.0 – 14.6V więc wygląda to dobrze. Akumulator jest oryginalny z fabryki.
Ma ktoś jakieś pomysły?
Komunikat Niskie Napięcie Akumulatora
Strona 1 z 1
Jeździć i się nie przejmować
Przynajmniej Istopa nie musisz wyłączać za kazdym razem.
U siebie tak mam jak temperatura na zewnątrz spada. Pewnie gęstość elektrolitu nie ta. Chciałem wymienić akumulator, ale stwierdziłem że wymienię jak padnie na amen i tak już jeżdżę drugi rok
U siebie tak mam jak temperatura na zewnątrz spada. Pewnie gęstość elektrolitu nie ta. Chciałem wymienić akumulator, ale stwierdziłem że wymienię jak padnie na amen i tak już jeżdżę drugi rok

laba napisał(a):Jeździć i się nie przejmowaćPrzynajmniej Istopa nie musisz wyłączać za kazdym razem.
Dzięki za informacje! Postaram się znaleźć kogoś kumatego, żeby to zmienić albo wyłączyć bo nie ukrywam jest denerwujące. Jesli chodzi o i-stop pełna zgoda

Strona 1 z 1