Byłem, oglądałem, jeździłem.
Moim zdaniem to ciekawe auto, sprawia wrażenie udanego. Trochę mnie razi intensywność niebieskiego podswietlenia w dzień (jak jest ciemno to przygasa), wyglada to jak choinka, ale poza tym nie mam do auta wiekszych zastrzeżeń. Oczywiscie nie licząc faktu, ze to fwd, ale to jakby sie dostaje z dobrodziejstwem inwentarza i ma tez swoje zalety.
Auto jeździ naprawdę nieźle, jest świetnie wyciszone jeśli idzie o silnik. Przynajmniej jeśli mowimy o benzyniaku.
Z tylu w wersji sedan jest zaskakująco dużo miejsca (z tego powodu to auto mnie zainteresowało) niewysoka osoba może w miarę wygodnie jechać nawet na środkowym miejscu. Niestety dach schodzi dość nisko i osoby pow ok. 170cm uderzają tam głowa w podsufitke.
W kombi fatalna widoczność do tylu w sedanie zdaje sie tez niewiele lepiej. Ale to juz chyba standard we współczesnych autach.
Ogólnie dobre, a nawet b. dobre wrażenie robi jakość wykończenia wnętrza. Szkoda tylko, ze kierownica taka chuda, dość duże koło i pokryta śliską skórą...
Silnik 165 KM daje całkiem niezle poczucie dynamiki. Przynajmniej w granicach rozsądnych prędkości (do 120 km/h).
Ciekawostka. Komp po kilku km jazdy w trybie eko w warunkach podmiejskich pokazał 4,9 l/100 km. Przy takiej jeździe diesel pali mi ok litra mniej zaledwie.
Ogólnie w teorii i na pierwszy rzut oka auto bardzo na plus.