Mazda6 GJ – informacje o modelu
Według mnie, nie podoba mi się ta nowa wersja która ma wyjść. Iż komu jest potrzebny na przykład kompas.
-
Bonzai
Kompas przydaje się w mieście do szybkiej orientacji przy małych prędkościach w ciasnych uliczkach. Wtedy nie działa GPS (nie wie w którą stronę auto jedzie). Szef ma taki w Toyota Sienna, wygodne rozwiązanie.
- Od: 16 wrz 2011, 00:45
- Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412
Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.
W poniedziałek odebrałem wersję poliftową z modelu rocznikowego 2017 – 2.5l 
W weekend porobię parę zdjęć i opiszę pierwsze nowości/zmiany.
Co do poprawy wyciszenia, jest zauważalna różnica, ale dalej nie jest to komfort jak na auto za prawie 150 tys. PLN.
W weekend porobię parę zdjęć i opiszę pierwsze nowości/zmiany.
Co do poprawy wyciszenia, jest zauważalna różnica, ale dalej nie jest to komfort jak na auto za prawie 150 tys. PLN.
Zmiany już zostały rozebrane na części pierwsze.
viewtopic.php?p=3190261#p3190261
Teraz trzeba czekać na pierwsze opinie użytkowników. Ale z tego co słyszałem zmiany są minimalne w kwestii odczuć.
viewtopic.php?p=3190261#p3190261
Teraz trzeba czekać na pierwsze opinie użytkowników. Ale z tego co słyszałem zmiany są minimalne w kwestii odczuć.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Co do zmian:
Zrobiłem już 2 tys km moją Mazdą z rocznika modelowego 2017 i muszę powiedzieć że komfort jazdy delikatnie się poprawił.
Kolorowy wyświetlacz HUD oceniam na +, fajnie to wygląda, sam czyta niektóre znaki. Duży + za to, że jest profilowany.
Z minusów:
Przy odpuszczaniu hamulca, podczas ruszania słychać skrzypienie jak klocek odczepia się od tarczy. W serwisie powiedzieli, że to normalne w automatach.... :/
Jest cisze, ale nadal bardzo słychać koła/opony. Opony założyli mi jakieś Bridgestone z górnej półki lecz są głośne, a nadkola słabo tłumią dźwięki.
Na razie to tyle, jak coś mi się jeszcze rzuci w oczy na + albo – to dopiszę.
Pozdrawiam
Łukasz
Zrobiłem już 2 tys km moją Mazdą z rocznika modelowego 2017 i muszę powiedzieć że komfort jazdy delikatnie się poprawił.
Kolorowy wyświetlacz HUD oceniam na +, fajnie to wygląda, sam czyta niektóre znaki. Duży + za to, że jest profilowany.
Z minusów:
Przy odpuszczaniu hamulca, podczas ruszania słychać skrzypienie jak klocek odczepia się od tarczy. W serwisie powiedzieli, że to normalne w automatach.... :/
Jest cisze, ale nadal bardzo słychać koła/opony. Opony założyli mi jakieś Bridgestone z górnej półki lecz są głośne, a nadkola słabo tłumią dźwięki.
Na razie to tyle, jak coś mi się jeszcze rzuci w oczy na + albo – to dopiszę.
Pozdrawiam
Łukasz
lukasz_f napisał(a): + za to, że jest profilowany
To znaczy?
-
Nie jest to jakaś rewelacja. Po prostu nie trzeba samemu wyłączać długich świateł jak nadjeżdża samochód z naprzeciwka. Zazwyczaj system robi to sam, często nie odłącza po kawałku niektórych LEDów tylko całkowicie gasi długie. Jak jadę za samochodem to oświetla obszar z lewej i prawej strony samochodu nie świecąc mu po lusterkach. Liczyłem, że bardziej doświetli prawą stronę jezdni gdy mijamy pojazd jadący z naprzeciwka, ale tak jak pisałem często gasi długie zamiast zostawić prawą stronę oświetloną delikatnie mocniej.
Czyli nie do końca to jest tak jak mazda prezentuje na 2 poniższych obrazkach?
tylko jest tak jak na filmiku?
Czy jest jakaś różnica między AHBC a ALH? czy to jest to samo tylko w FL2 nazywa sie ALH?
tylko jest tak jak na filmiku?
Czy jest jakaś różnica między AHBC a ALH? czy to jest to samo tylko w FL2 nazywa sie ALH?
Miałem okazję jeździć wersją 2017 – autem zastępczym gdy moje było serwisowane. Moja wersja pochodzi z 2013. Ta z 2017 mi po prostu nie odpowiada. Może kwestia przyzwyczajenia...
Głównie nie pasują mi 2 rzeczy:
– head up – wg. mnie to pomyłka, albo ten egzemplarz którym jeździłem miał z nim jakiś problem (nie widać cyfr, nie da się ustawić tak by je było widać)
– nawigacja – pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale ta w wersji przedliftowej mi bardziej odpowiadała.
Poza tym większych różnic nie zaobserwowałem.
Głównie nie pasują mi 2 rzeczy:
– head up – wg. mnie to pomyłka, albo ten egzemplarz którym jeździłem miał z nim jakiś problem (nie widać cyfr, nie da się ustawić tak by je było widać)
– nawigacja – pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale ta w wersji przedliftowej mi bardziej odpowiadała.
Poza tym większych różnic nie zaobserwowałem.
dodziak napisał(a):– head up – wg. mnie to pomyłka, albo ten egzemplarz którym jeździłem miał z nim jakiś problem (nie widać cyfr, nie da się ustawić tak by je było widać)
Problem egzemplarza chyba. U mnie działa super.
-