Ja też tam robię i trochę taniej wychodziło
A już znalazłem...
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 3#p3362913
www.mazdaspeed.pl
papierki2 napisał(a):Witam Szanowne Grono użytkowników Mazd!
Jako, że temat o kosztach przeglądów pozwolę sobie dokonać swojego wpisu.
W dniu dzisiejszym robiłem swój I przegląd swojej CX5 2.5 AWD (2019). Koszt przeglądu to 169 zł. Oczywiście przegląd nie robiony w ASO Mazdy tylko w serwisie Boscha, gdzie miły pan postarał się o dostęp do elektronicznej książki serwisowej Mazdy. Trwało to około miesiąca zanim otrzymał wszystkie dane do logowania i uprawnienia, ale udało się. Jak pewnie wszyscy wiecie zgodnie z dyrektywą GVO możemy dokonywać przeglądów w dowolnym serwisie, w dowolnym momencie eksploatacji auta. Ponieważ z serwisem tym byłem związany wcześniej, postanowiłem zapytać o możliwość zrobienia przeglądu nowej Mazdy. I tak oto po kilkunastodniowej wymianie maili pomiędzy centralą Mazdy a serwisem Boscha mogę kolejne serwisy robić właśnie tam. Nadmieniam, że po przeglądzie otrzymałem wydruk z bazy Mazdy wraz ze wszystkimi podpunktami, które powinny być uwzględnione podczas pierwszego przeglądu.
papierki2 napisał(a):Witam Szanowne Grono użytkowników Mazd!
Jako, że temat o kosztach przeglądów pozwolę sobie dokonać swojego wpisu.
W dniu dzisiejszym robiłem swój I przegląd swojej CX5 2.5 AWD (2019). Koszt przeglądu to 169 zł. Oczywiście przegląd nie robiony w ASO Mazdy tylko w serwisie Boscha, gdzie miły pan postarał się o dostęp do elektronicznej książki serwisowej Mazdy. Trwało to około miesiąca zanim otrzymał wszystkie dane do logowania i uprawnienia, ale udało się. Jak pewnie wszyscy wiecie zgodnie z dyrektywą GVO możemy dokonywać przeglądów w dowolnym serwisie, w dowolnym momencie eksploatacji auta. Ponieważ z serwisem tym byłem związany wcześniej, postanowiłem zapytać o możliwość zrobienia przeglądu nowej Mazdy. I tak oto po kilkunastodniowej wymianie maili pomiędzy centralą Mazdy a serwisem Boscha mogę kolejne serwisy robić właśnie tam. Nadmieniam, że po przeglądzie otrzymałem wydruk z bazy Mazdy wraz ze wszystkimi podpunktami, które powinny być uwzględnione podczas pierwszego przeglądu.
damian.k napisał(a):Zrobiłem ostatecznie w ASO Czach Rzeszów.
Na oleju marża chyba 300% bo na fakturze pisze Mazda 5W30 ULTRA 208LCzyli olej Totala z beczki, gdzie za litr w detalu wyjdzie 20PLN, a tu prawie 60
![]()
).demonpredkosci napisał(a):no coz kto Ci zabroni zaplacic 1200 za cos co jest warte 300
Sulfur napisał(a):Leasingodawca?Poza tym wtedy część kosztów wrzucasz do tarczy podatkowej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9